Cyberaanval bij Iddink, voormalig leverancier van schoolboeken Dollard College

14 april 2024

Iddink Learning Materials BV is getroffen door een cyberaanval. Iddink was voor onze school tot einde vorig schooljaar de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen.  

Welke gegevens zijn gelekt?

In de database van Iddink staat informatie voor de bestelling en levering van lesmateriaal. Het gaat om naam, geboortedatum, adres, woonplaats en mogelijk contactgegevens, zoals e-mailadres en telefoonnummer. Het is ook mogelijk dat in de database informatie over de betaling (bankgegevens) staat. Er wordt uitgezocht over welke informatie de hackers beschikken. Het kan zijn dat zij beschikken over alle informatie, maar dat is nog niet zeker.

Wat kunt u zelf doen?

Het is mogelijk dat er misbruik wordt gemaakt van de verkregen informatie. We waarschuwen u daarom om alert te zijn op bijvoorbeeld phishing mails of andere manieren van misbruik waarmee hackers proberen informatie of geld van u te krijgen. Controleer of een e-mail betrouwbaar is en klik niet zomaar op een link in een e-mail die u niet vertrouwt.  

Wat heeft het Dollard College gedaan?

Omdat er onbedoeld persoonlijke informatie terecht is gekomen bij personen die deze informatie niet mochten krijgen, hebben wij als school een melding gedaan van dit datalek bij de  Autoriteit Persoonsgegevens.


Wat heeft Iddink tot nu toe gedaan?

De informatie had natuurlijk niet in verkeerde handen mogen komen. Iddink werkt hard aan het oplossen van het probleem en aan het achterhalen welke informatie is gelekt. Zodra wij nieuwe informatie van Iddink ontvangen, informeren wij u hierover. We zullen erop aandringen dat de gegevens van onze leerlingen en ouders/verzorgers veilig moeten blijven.  

Contact

We betreuren dat dit datalek heeft plaatsgevonden. We hopen dat dit geen negatieve consequenties voor u heeft. Mocht u wel nadeel ondervinden van deze cyberaanval bij Iddink, dan kunt u daarover contact opnemen met onze Functionaris Gegevensbescherming via privacy@scholengroeptrivium.nl of met uw eigen vestigingsdirecteur.