campuswinschoten | 19 maart 2021

Campus Winschoten mag pilot uitvoeren om werkdruk van docenten te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap had eind vorig jaar een challenge uitgeschreven om een pilot op te zetten met als doel om de werkdruk van docenten in het voortgezet onderwijs te verminderen. Dollard College Winschoten (Campus Winschoten), het bedrijf Teamspot.nl en de scholen Stad & Esch en CSG Eekeringe, hebben de handen ineen geslagen om aan deze challenge mee te doen. En dat heeft goed uitgepakt! Zij hebben de challenge gewonnen en mogen de pilot gaan uitvoeren.

hommesplein | 26 maart 2020

Dollard College, vestiging Hommesplein Winschoten, mag zich Erkende Junior tto school noemen

Het schoolplein van het Dollard College, vestiging Hommesplein in Winschoten kleurt blauw-groen. Vrolijke gezichten, groene T-shirts en blauwe pompons. Een leerling vraagt in het Engels aan een docent hoe het met haar gaat. Vol enthousiasme vervolgen ze hun gesprek in het Engels. Leerlingen staan verspreid over het schoolplein in afwachting van wat er komen gaat. Andere leerlingen staan voor de ramen. Het is duidelijk dat hier iets te gebeuren staat. En niet zomaar iets: op donderdag 12 maart mag het Dollard College Winschoten zich na 4,5 jaar officieel een Erkende Junior tto school noemen.

14 januari 2020

Impuls voor techniekonderwijs in Noord-Groningen

De aanvraag voor de subsidie ‘Sterk Techniekonderwijs’ door een collectief van Het Hogeland College, Terra Winsum, het Dollard College Woldendorp, Theda Mansholt College en Rutger Kopland School is goedgekeurd door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat er een bedrag van twee miljoen euro in vier jaar vrij komt om techniekonderwijs in de regio te versterken. ‘De roep om meer technische medewerkers is groot, met deze gelden kunnen we de aantrekkelijkheid van de techniek beter naar voren brengen, voor leerlingen in het vmbo, het praktijkonderwijs en in het basisonderwijs’ aldus John Wierenga, één van de schoolbestuurders.

bellingwolde | bovenburen | campuswinschoten | hommesplein | pekela | woldendorp | 4 februari 2019

Geslaagde open dagen!

Was jij ook op één van onze open dagen? Wij hopen dat je het leuk vond en dat je een keuze hebt kunnen maken. In de week van 25 tot en met 31 januari hield het Dollard College open dagen. Veel groep 8 leerlingen namen hun ouders mee om de scholen te bekijken. De meeste leerlingen hadden al kennisgemaakt met de school tijdens de lessencarrousels, meeloopdagen of sneakpreviews.

woldendorp | 15 november 2018

100 scholen in aardbevingsgebied slaan de handen ineen voor toekomstbestendig onderwijs

De Vereniging Kansrijke Groningers is opgericht om toekomstbestendig onderwijs, gelijke kansen voor alle leerlingen en een goede aansluiting op de (toekomstige) arbeidsmarkt te realiseren. De vereniging is een gezamenlijk initiatief van zeven onderwijsorganisaties uit het primair, voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs uit het aardbevingsgebied. Dit project wordt gefinancierd door Economic Board Groningen (EBG). De provincie Groningen en de 9 gemeenten in Noord- en Midden Groningen (De Marne, Eemsmond, Winsum, Bedum, Ten Boer, Loppersum, Appingedam, Delfzijl en Midden-Groningen) leveren ook een bijdrage. Op 13 november sloten 10 schoolbesturen uit het Noord-Groningen zich aan bij het initiatief.

bellingwolde | 26 november 2018

Veel aanmeldingen voor Dollard College Bellingwolde

Voor het komende schooljaar hebben zich 52 nieuwe leerlingen aangemeld voor het Dollard College te Bellingwolde. Maar liefst 23 leerlingen (een hele klas) meer dan voor het huidige schooljaar. De vestiging is als eerste school in de provincie Groningen dit schooljaar gestart met het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan Education. De eerste positieve ervaringen zijn opgedaan, veel leerlingen kiezen, zoals blijkt, voor deze vorm van gepersonaliseerd leren.