(Zesjarige) havo

(Zesjarige) havo

Havo
Het havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs en duurt vijf jaar. Met een havo-diploma kun je naar het hbo. Doorstromen naar klas 5 van het atheneum is ook mogelijk. In de eerste drie klassen volgt iedereen dezelfde vakken. In klas 3 is de lesstof uitgebreider dan in het eerste en tweede jaar. In de loop van het derde schooljaar kies je een profiel. De decaan en je mentor helpen jou hierbij. Welk profiel je kiest, hangt af van jouw belangstelling en de opleiding die je hierna wilt volgen.

Je kunt uit de volgende profielen kiezen:
• Cultuur en Maatschappij
• Economie en Maatschappij
• Natuur en Gezondheid
• Natuur en Techniek

Zesjarige havo
Als je het zesjarige havo volgt krijg je twee diploma's: een mavo- en een havo-diploma. Tijdens het mavo volg je al onderdelen van lesstof op havo-niveau. Na het behalen van je mavo-diploma ga je naar klas 4 van het havo. Zesjarige havo is een traject voor mavo-leerlingen die wel wat extra uitdaging aankunnen. Als je het zesjarige havo volgt, houden we goed in de gaten of dit voor jou het beste traject is. Een belangrijk moment is je mavo-examen. Haal je dat en rond je de voorbereiding op het havo goed af, dan kun je aan de laatste twee jaar van het havo beginnen.

Hoe ziet het zesjarige havo eruit?
In het zesjarige havo krijg je extra tijd om je talenten te ontwikkelen. Tijdens vier jaar mavo bereid je je goed voor op de laatste twee jaar van het havo.

Lees hier meer over het zesjarige havo.