‘Je leert ook leiding geven, en dat is handig als je later een leidinggevende functie wilt hebben.’


Jorn Kielstra en Tim Venema , Lo2 tl | pekela
Jorn Kielstra en Tim Venema

Pekela is een Sportactieve school, er is veel aandacht voor sport en sportactiviteiten. Beide jongens hebben in de derde klas Lo2 als keuzevak gekozen. Vestiging Pekela is de enige school in Groningen waar je dit vak kunt volgen.

Tim: “We krijgen 3 uren Lo2 per week. Met Lo2 leer je naast de gewone gymlessen om een sportactiviteit te organiseren. Jorn: “Je leert ook om voor een groep te staan en uit te leggen hoe je bijvoorbeeld een handstand maakt. Tim vindt sport gewoon leuk. “Maar je hoeft niet alleen sport leuk te vinden om dit vak te volgen. Je leert ook leiding geven, en dat is handig als je later een leidinggevende functie wilt hebben. Je krijgt verschillende opdrachten, moet verslagen schrijven, lesjes voorbereiden en we EHBO-lessen!


Beide jongens vinden leidinggeven leuk. “Het leuke hieraan is dat je kinderen wat kunt leren. En dat ze naar je luisteren, zegt Jorn. Het is mooi dat je aan het eind van de dag ziet dat ze het zelf kunnen. Als je het zelf leuk vindt, dan luisteren ze je ook naar je.