Groep 8

Groep 8

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! We vertellen je alvast wat over onze school.

Leren

Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kb en bb. Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Of je krijgt een advies voor het praktijkonderwijs. Wil je meer informatie over ons onderwijs? Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel met projecten bezig.

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op introductie. Hartstikke leuk om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten goed te leren kennen!

SOM, ELO, huh?

Cijfers checken kun je op onze Elektronische Leer Omgeving (ELO), dit geldt voor de meeste vestigingen. Maar hier krijg je ook veel informatie over de school. De taken op de ELO bevatten luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal, waar je op school en thuis mee aan de slag kan. SOM is een leerlingvolgsysteem die er voor zorgt dat jij makkelijker kunt leren. 

Lekker wat anders!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer! Op sommige vestigingen worden uitwisselingen georganiseerd. Elk jaar gaat er wel een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland, Denemarken of Spanje en vice versa.

Roken?

Dacht het niet! Het Dollard College is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Wij doen gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers… We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Open dag

Misschien ben je al met je klas op bezoek geweest met het project over voor techniek, bij de lessencarroussel, of tijdens de open dag. Dan heb je al vast een beetje kunnen rondkijken. Tijdens de open dagen in januari staan alle deuren voor je open. Dan kun je samen met je ouders, of broertjes of zusjes, de nieuwe school komen kijken.