Groep 8

Groep 8

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! We vertellen je alvast wat over onze school.

Leren

Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kb en bb. Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Of je krijgt een advies voor het praktijkonderwijs. Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel met projecten bezig en gaat af en toe op excursie. Leuk toch!

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op introductie. Hartstikke leuk om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten goed te leren kennen!

SOM; huh?

SOM is een leerlingvolgsysteem die er voor zorgt dat jij makkelijker kunt leren. 

Lekker wat anders!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer! Op sommige vestigingen worden uitwisselingen georganiseerd. Elk jaar gaat er wel een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland, Denemarken of Spanje. En soms komen de leerlingen uit het buitenland juist naar ons toe!

Roken?

Dacht het niet! Het Dollard College is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Wij doen gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers… We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Open dag

Wij ontmoeten jou graag tijdens onze open dagen! Bekijk hier de agenda.