Woldendorp wint de regionale Lego League Challenge!
woldendorp | 1 juli 2022

Woldendorp wint de regionale Lego League Challenge!

​​

Onze leerlingen (Arjan, Boy, Dannick, Ilse, Roy, Teun, Timo en Varian) zijn de kampioenen van de regionale Lego League Challenge. De finale vond plaats in het LEGiO museum in Grootegast.

Tien teams deden mee aan deze technologiewedstrijd en ons team is eerste geworden. Met complimenten van de jury. Hun coach, Tido Posthuma, is super trots op zijn leerlingen van het eerste en tweede leerjaar.

Het team is beoordeeld op de robotmissies, het samenwerken, het proces, presentaties over het proces en op het Lego League thema in hun eigen omgeving. De jongeren leerden hun eigen robot bouwen en programmeren. Met die robot moesten ze verschillende missies uitvoeren in de Robot Battle Arena.

Het team moest de wereld van transport ontdekken in hun eigen woonomgeving. Hoe wordt vracht vervoerd, gesorteerd en afgeleverd op de plaats van bestemming? Voor een probleem uit de praktijk hebben ze een innovatieve oplossing gecreëerd. Ze leerden onderzoeken, samenwerken en hebben uiteindelijk hun oplossing gepresenteerd.

Woldendorp wint de regionale Lego League Challenge!

Reageren