Vestiging Bovenburen wordt een Sport-gezonde school!
5 november 2020

Vestiging Bovenburen wordt een Sport-gezonde school!

​​Woensdag 27 november gaat de hele vestiging Bovenburen bezig met sport en beweging. Dan is namelijk de ‘kick-off’ van het project ‘De sport gezonde school’.

Er vinden in het gebouw allerlei clinics plaats onder leiding van professionele trainers. Zoals bijvoorbeeld: freerunning, kickboksen, dans en verschillende gezondheidsoefeningen. De vestiging heeft contact gezocht met de stichting ‘Healthy Heroes’ en ‘Het huis voor de sport’. Beide organisaties hebben veel ervaring in het opzetten van projecten die leerlingen bewuster maken van een gezonde leefstijl, waarbij gezonde voeding en beweging erg belangrijk zijn.

Het project ‘De sport gezonde school’ houdt onder meer in dat er frequent aandacht voor gezonde voeding is in het lesprogramma. Daarnaast gaan sportverenigingen op school twee keer per leerjaar clinics verzorgen van het sportaanbod dat zij aanbieden. Leerlingen worden gestimuleerd lid te worden van een sportaanbieder.

Om de kick-off van het project een feestelijk tintje te geven is er een gezamenlijke start in onze schoolkantine. De wethouder E. Wüncker, portefeuillehouder gemeente Oldambt, is daarbij aanwezig. 

Reageren