Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Gijs Luiten winnaar schoolfinale 'Read2Me'
  Gijs Luiten winnaar schoolfinale 'Read2Me'

  Gijs Luiten en Jyro Kuiper gaan door naar de provinciale voorleeswedstijd 'Read2Me'.
  Gijs (1e prijs) en Jyro (2e prijs) zijn de winnaars van de schoolfinale die op 5 februari bij vestiging Hommesplein-Stikkerlaan plaatsvond. Aan deze schoolfinale deden de 14 klassenwinnaars mee. Zij lazen op de school het publiek en de jury een stuk voor uit hun favoriete boek.
  De leerlingen Annemijn Bakker en Loïs Stadens uit 1MA presenteerden de middag. Ze stelden de finalisten en de jury aan het publiek voor.
  'Read2me' is een vervolg op het project Vrij lezen in samenwerking met de bibliotheek in Winschoten.
  Het Dollard College wil leerlingen hiermee stimuleren om te lezen.

 • Spannende demonstratie politiehonden op vestiging Pekela
  Spannende demonstratie politiehonden op vestiging Pekela

  In het kader van de lessencarroussel van het Dollard College heeft Bos Security Dogs dinsdagmiddag op uitnodiging van vestiging Pekela een demonstratie met politiehonden gegeven.

  In de klas werd eerst uitleg gegeven over wat voor werkzaamheden het bedrijf met haar politiehonden doet. Later gingen de scholieren naar het schoolplein waar ze een demonstratie kregen. Ze zagen hoe een politiehond een verdacht persoon probeert te overmeesteren en deze vervolgens aan de politie overhandigd kan worden.

  Er was een leerling die graag even als pakwerker wilde fungeren, maar dit kon uit veiligheidsoverweging niet doorgaan.

  Bekijk hier het filmpje van de demonstratie.

 • Bellingwedde goes Ventoux
  Bellingwedde goes Ventoux

  Leerlingen en docenten van vestiging Bellingwedde gaan begin juni de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

  Meerdere docenten en leerlingen hebben ervaring met de ziekte kanker. In hun omgeving is iemand ernstig ziek of ze hebben een dierbare verloren. Voor leerlingen en docenten is dit een goede motivatie om bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

  Voor de actie zoeken ze nog sponsoren.
  Alles is welkom! Kijk op https://acties.kwf.nl/dcbellingweddegoesventoux

 
 
Youtube Twitter Facebook