Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels.  Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!
  Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!

  Leerlingen krijgen hun lesrooster, de klassenindeling en boeken mee naar huis. Deze week vinden op de verschillende vestigingen de introducties plaats. Wij hebben er weer zin in! Jij ook?

 • Maatjesproject
  Maatjesproject

  De eerste schooldag was voor de eersteklassers op vestiging Bellingwedde een bijzondere start. Ze werden warm ontvangen en rondgeleid door speciaal daarvoor opgeleide ‘maatjes’, leerlingen uit de derde klas van de school.

  Al voor de vakantie ontvingen de aankomende eersteklassers een vrolijke kaart van hun toekomstige maatje. Op de eerste schooldag werden ze door hen ontvangen en wegwijs gemaakt in de school. De maatjes legden uit hoe een rooster werkt, liepen samen met de nieuwe leerlingen langs de lokalen en lieten zien hoe alles werkt. De ervaringsdeskundigen gaven antwoorden op allerlei vragen van de nieuwelingen. En natuurlijk werd er verteld over het schoolkamp, dat al over een paar weken plaats vindt. De eersteklassers konden op deze manier kennis maken met hun nieuwe school.

  Spannende periode
  De bedoeling is dat de maatjes de eersteklassers de eerste weken zo nodig bijstaan voor vragen. Dit is voor een eersteklasser een spannende periode, alles is immers nieuw. Ook als ze ergens een probleem mee hebben kunnen ze bij hun maatje terecht, eventueel kunnen ze dan samen naar de mentor. Maar de maatjes zullen de komende weken ook extra letten op ‘hun’ eersteklassers.

  “Ik vond het heel nuttig, nu weet ik meteen hoe het hier op school gaat”
  De eersteklassers vonden het prettig maar ook leuk. Enkele reacties van nieuwe leerlingen: “Het is fijn dat ik nu een maatje heb in de derde klas” en “Ik vond het heel nuttig, nu weet ik meteen veel meer over hoe het hier op school gaat”. Ook de maatjes hebben genoten: “Ik vond het heel leuk om te doen; ik wou dat toen ik eersteklasser was, er toen ook een maatjes-project was, ik had dat heel prettig gevonden. Maar ik vind het fijn dat ik dat nu voor een ander kan doen”

  Adinda de Vreede, leerlingbegeleider op het Dollard College, heeft het project mede opgestart. “De start is goed verlopen. Volgend jaar zorgen we zeker weer voor een ontvangst ‘op maat’ met het maatjes-project”.

 • Opleiding Groen voor leerlingen
  Opleiding Groen voor leerlingen

  Leerlingen van vestiging Bovenburen- de Flint beginnen vandaag aan de opleiding Groen. De opleiding wordt gegeven door Terra Next en heeft verschillende modules zoals plantenkennis, bosmaaien, snoeien, veilig werken langs de weg en onderhoud van groen en gazon. De modules geven de deelnemers inzicht in het groene vak. Zij kunnen met deze modules hun basisvaardigheden in het groen ontwikkelen, zodat zij op een veilige manier kunnen assisteren. De leerlingen uit de bovenbouw kunnen hiermee officieel erkende getuigschriften behalen waarmee ze straks de kans op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding vergroten. Vandaag begint de module bosmaaien.

  De cursus heeft een duur van 36 weken (iedere twee weken les) en wordt gefinancierd door het ESF. (Europees Sociaal Fonds)

 
 
Youtube Twitter Facebook