Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Dollard College Bellingwedde goes Ventoux
  Dollard College Bellingwedde goes Ventoux

  Om geld in te zamelen voor het KWF kankerbestrijding beklimmen leerlingen en docenten van het Dollard College vestiging Bellingwedde op 5 juni de Mont Ventoux, oftewel de ‘Kale Berg’, in Zuid Frankrijk. Donderdag 2 juni vertrekken de fietsers naar Ventoux om zich daar verder voor te bereiden.

  Maar liefst 27 leerlingen en tien begeleiders vertrekken donderdagavond om 21.00 uur vanaf het Dollard College Bellingwedde naar Frankrijk. De groep verblijft daar op een camping in Bédoin, waar ze na aankomst de tenten op zullen zetten. Naast de training en daadwerkelijke beklimming is er tijd om te zwemmen of andere leuke dingen te doen op de camping. Op maandagochtend 6 juni vertrekt de groep weer richting Nederland en zal in de nacht aankomen in Bellingwolde.

  Voorbereiding
  De afgelopen weken is er hard getraind. Op de vrijdag voor vertrek is in Bellingwedde de laatste van zeven gezamenlijke trainingen. In Frankrijk staat op zaterdag de allerlaatste training op het programma, om vervolgens op zondag de Mont Ventoux te beklimmen. Dit gebeurt in zes verschillende groepen fietsers van drie à vier leerlingen met één begeleider. Vier van de tien begeleiders zorgen voor ondersteuning op de berg (volgauto, post halverwege, enz.). De leerlingen van het Dollard College en de begeleiders zien ernaar uit om deze prestatie te leveren.

  Sponsoren
  De actie van het Dollard College wordt breed gedragen. Verschillende bedrijven sponsoren de actie: Geuken Rijwielen uit Winschoten en de Coop in Bellingwolde zijn de shirtssponsoren. Daarnaast krijgt het team een bedrag gesponsord door Huisartsen Bellingwolde De Graaff en Van der Kamp en door Handelsonderneming Schermerveen. HRM Friesland personeelsmanagement sponsort de wielerploeg met voor ieder twee bidons.

  Acties
  Vanuit de school zijn er al verschillende acties gevoerd om geld in te zamelen. Leerlingen hebben auto’s gewassen, een sponsorloop gehouden en er werd een rommelmarkt georganiseerd. Ook leerlingen van de vestiging Pekela dragen een steentje bij en hebben in de kantine broodjes verkocht voor het goede doel. Loovers en de leerlingen hopen bij terugkomst op een flink eindbedrag voor hun actie. Iedereen kan de actie nog steunen met een donatie op de actiesite van het KWF:www.acties.kwf.nl/dcbellingweddegoesventoux.De actie is ook te volgen viawww.facebook.com/DollardCollegeBellingweddegoesVentoux.

 • Trots op oud-leerling: winnaar Duisenberg prijs
  Trots op oud-leerling: winnaar Duisenberg prijs

  Econoom Robert Inklaar heeft de Willem F. Duisenberg Fellowship Prize 2016 gekregen voor zijn excellente en originele onderzoek in de toegepaste macro-economie. Hij ontving deze tweejaarlijkse prijs uit handen van jury-voorzitter Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. 

  Robert was leerling van het Dollard College en is nu universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 2006 promoveerde. Inklaar is in zijn onderzoek geïnteresseerd in economische groei en ontwikkeling en het ontwikkelen en toepassen van nieuwe economische meetmethoden. Hij is een van de ontwikkelaars van de Penn World Table, een veelgebruikte database met informatie over inkomens en productiviteit van 167 landen. 

  De jury roemde de creativiteit en buitengewone kwaliteit van Inklaars werk. “Robert Inklaar is een van de leidende en invloedrijkste jonge onderzoekers in zijn onderzoeksgebied. Hij publiceert in tijdschriften waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen,” zei Klaas Knot tijdens de uitreiking. Tegelijkertijd is Inklaars werk bijzonder beleidsrelevant. Hij adviseert de Wereldbank, het Europese Parlement en de Tweede Kamer. “Inklaars gedrevenheid om academisch onderzoek te verbinden met de praktijk is zeldzaam.  

  Het Dollard College is uiteraard trots op oud-leerling Robert en feliciteert hem van harte met deze bijzondere prijs! 

  De Willem F. Duisenberg Fellowship Prize wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Willem F. Duisenberg Stichting en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). De prijs stimuleert excellent onderzoek in de toegepaste economie. De jury bestaat uit Klaas Knot (DNB), Hans Vijlbrief (Ministerie van Financiën), Nout Wellink (voormalig directeur DNB), Dirk Schoenmaker (Duisenberg School of Finance) en Victor Halberstadt (Voorzitter Duisenberg Stichting).

 • Filmpje ISK-leerlingen vestiging Pekela
  Filmpje ISK-leerlingen vestiging Pekela

  Kijk naar dit mooie filmpje over onze isk-leerlingen op vestiging Pekela. Het filmpje is geheel gewijd aan de integratie van de isk-leerlingen op onze school en in de gemeente. Onze docent  Esther Diemel vertelt enthousiast over haar leerlingen.

  Het filmpje is gemaakt op initiatief van de gemeente Pekela. Cameraman Martijn Pot en de redactie maken er in totaal 24, je kunt ze vinden op www.pekelsgoud.nl

  Bekijk hier de video over onze leerlingen!

 
 
Youtube Twitter Facebook