Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo (m.i.v augustus 2014), mavo (m.i.v augustus 2014), vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Campus Winschoten wint prijs
  Campus Winschoten wint prijs

  Campus Winschoten heeft de Wubbo Ockelsprijs 2014 gewonnen. De prijs voor de meest duurzame school uit Noord-Nederland is donderdag 26 juni uitgereikt.

  Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.  Campus Winschoten heeft diverse projecten opgezet die te maken hebben met duurzaamheid . De jury was lovend
  over de betrokkenheid van de leerlingen.

  Leerlingen van het Dollard College die nu het vmbo volgen gaan het derde jaar naar Campus Winschoten.

  Lees hier het artikel uit het Dagblad van het Noorden.

   

 • Pekela ‘Sportactieve School’
  Pekela ‘Sportactieve School’

  De Koninklijke vereniging voor lichamelijke opvoeding heeft de aanvraag van vestiging Pekela van het Dollard College voor verlenging van het certificaat ‘Sportactieve School’ positief beoordeeld. De school kreeg complimenten voor het brede aanbod van beweeg- en sportactiviteiten dat de school de leerlingen aanbiedt. Volgens de vereniging mag de school hier trots op zijn.

  In 2012 ontving de vestiging als eerste school in de provincie Groningen het certificaat ‘Sportactieve School’. De school moet aan verschillende criteria voldoen, zoals het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten voor getalenteerde en minder getalenteerde leerlingen en aandacht schenken aan de gezondheid en welbevinden van de leerlingen. Daarnaast moet de school maatschappelijke betrokkenheid laten zien en samenwerken met lokale sportverenigingen.
   

  De vestiging Pekela van het Dollard College participeert in Sport Lokaal Samen. Dit project wil de samenwerking tussen sport en onderwijs binnen de gemeente stimuleren. Zo’n tien sportverenigingen uit Pekela maken deel uit van Sport Lokaal Samen. Ze verzorgen structureel sportclinics op het Dollard College, leerlingen kunnen ook na schooltijd van het aanbod gebruik maken. Het mes snijdt aan twee kanten; leerlingen leren bewegen en sportverenigingen profileren zich onder de doelgroep 12 tot 18 jaar. De samenwerking tussen de school en de sportverenigingen als in Pekela in Sport Lokaal Samen is uniek is te noemen.
  Leerlingen kunnen ook bij de sportverenigingen stage lopen voor het examenvak LO2. Sport Lokaal Samen past naadloos in het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) en de sportstimuleringsregelingen die al lopen binnen de gemeente Pekela om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. De school heeft in 2013 het project Vmbo in beweging afgerond. De resultaten van dit project heeft landelijk alle verwachtingen overtroffen; duizenden niet-actieve vmbo-leerlingen zijn hierdoor meer gaan sporten en bewegen. Vestiging Pekela eindigde in de top 5 van een totaal van 80 scholen waarvan de leerlingen het meest zijn gaan sporten.

  De sportdocenten Gerhard Lahpor en Bertrik Steenbergen van de vestiging Pekela van het Dollard College zijn de drijvende kracht achter dit alles. Ze halen alles uit de kast om het schoolsportbeleid op peil te houden. Mede door hun inzet ontvangt de school wederom het predicaat ‘Sportactieve school’ gecertificeerd door NOC*NSF voor de jaren 2014-2016.
   

 • Nieuw muzikaal talent gezocht!
  Nieuw muzikaal talent gezocht!

  Kun je goed zingen of bespeel je een instrument? Dan is dit je kans! Vestiging Hommesplein-Stikkerlaan is namelijk op zoek naar een nieuwe schoolband. De leden van de vorige band zijn allemaal geslaagd en zitten hier niet meer op school, dus het is tijd voor nieuw talent. Lijkt het je leuk en zit je op het Dollard College? Geef je dan op voor de jamsession bij Petra Lunsche via lsp@dollardcollege.nl.

  Als je je opgeeft vóór 16 september, kun je een persoonlijke top 5 van nummers doorgeven die je graag wilt spelen. Een week voor de jamsessie wordt de setlist gepubliceerd met daarop de 10 nummers die in ieder geval gespeeld gaan worden. Er is apparatuur, een drumstel, een elektrische piano, een elektrische gitaar en een basgitaar aanwezig. Speel je liever je eigen instrument? Dan mag dat natuurlijk ook.

  Tijd: vrijdag 26 september 2014 om 14.15 uur
  Plaats: aula Hommesplein


  Iedereen is van harte welkom, tot dan!


 
 
Youtube Twitter Facebook