Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo (m.i.v augustus 2014), mavo (m.i.v augustus 2014), vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Enerverende cultuurdag
  Enerverende cultuurdag

  Voor de leerlingen van de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan was de dag voor de herfstvakantie een enerverende cultuurdag met inspirerende workshops en presentaties. De leerlingen konden zich volop uitleven in workshops dans, beeldend 3-dimensionaal en 2-dimensionaal, theater, fotografie, zang, rap en muziek.
  Kijk voor meer foto's op Facebook.com/DollardCollege.

 • Pekela ‘Sportactieve School’
  Pekela ‘Sportactieve School’

  De Koninklijke vereniging voor lichamelijke opvoeding heeft de aanvraag van vestiging Pekela van het Dollard College voor verlenging van het certificaat ‘Sportactieve School’ positief beoordeeld. De school kreeg complimenten voor het brede aanbod van beweeg- en sportactiviteiten dat de school de leerlingen aanbiedt. Volgens de vereniging mag de school hier trots op zijn.

  In 2012 ontving de vestiging als eerste school in de provincie Groningen het certificaat ‘Sportactieve School’. De school moet aan verschillende criteria voldoen, zoals het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten voor getalenteerde en minder getalenteerde leerlingen en aandacht schenken aan de gezondheid en welbevinden van de leerlingen. Daarnaast moet de school maatschappelijke betrokkenheid laten zien en samenwerken met lokale sportverenigingen.
   

  De vestiging Pekela van het Dollard College participeert in Sport Lokaal Samen. Dit project wil de samenwerking tussen sport en onderwijs binnen de gemeente stimuleren. Zo’n tien sportverenigingen uit Pekela maken deel uit van Sport Lokaal Samen. Ze verzorgen structureel sportclinics op het Dollard College, leerlingen kunnen ook na schooltijd van het aanbod gebruik maken. Het mes snijdt aan twee kanten; leerlingen leren bewegen en sportverenigingen profileren zich onder de doelgroep 12 tot 18 jaar. De samenwerking tussen de school en de sportverenigingen als in Pekela in Sport Lokaal Samen is uniek is te noemen.
  Leerlingen kunnen ook bij de sportverenigingen stage lopen voor het examenvak LO2. Sport Lokaal Samen past naadloos in het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) en de sportstimuleringsregelingen die al lopen binnen de gemeente Pekela om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. De school heeft in 2013 het project Vmbo in beweging afgerond. De resultaten van dit project heeft landelijk alle verwachtingen overtroffen; duizenden niet-actieve vmbo-leerlingen zijn hierdoor meer gaan sporten en bewegen. Vestiging Pekela eindigde in de top 5 van een totaal van 80 scholen waarvan de leerlingen het meest zijn gaan sporten.

  De sportdocenten Gerhard Lahpor en Bertrik Steenbergen van de vestiging Pekela van het Dollard College zijn de drijvende kracht achter dit alles. Ze halen alles uit de kast om het schoolsportbeleid op peil te houden. Mede door hun inzet ontvangt de school wederom het predicaat ‘Sportactieve school’ gecertificeerd door NOC*NSF voor de jaren 2014-2016.
   

 • Onderwijskundige veranderingen
  Onderwijskundige veranderingen

  Met ingang van dit nieuwe schooljaar wordt de theoretische leerweg (tl) mavo en start de zes jarige havo.

  Er komt een grotere scheiding tussen de theoretische en de beroepsgerichte leerwegen. Om dat onderscheid ook in naamgeving duidelijk te maken, noemen wij met ingang van het schooljaar 2014-2015 onze theoretische leerweg mavo.

  Voor leerlingen die na de mavo naar de havo willen, gaat het Dollard College een betere aansluiting realiseren. Om de overstap van de mavo naar de havo gemakkelijker te maken, is het Dollard College in het schooljaar 2014-2015 met de zesjarige havo gestart. Deze nieuwe leerroute is bedoeld voor de mavoleerling die wel wat extra uitdaging aankan.

  Klik hier voor meer informatie.


 
 
Youtube Twitter Facebook