Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels.  Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Leerlingen Dollard College naar finale Olympic Moves
  Leerlingen Dollard College naar finale Olympic Moves

  Twee streetdance-teams van het Dollard College gaan naar de finale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. De teams kwamen uit in twee categorieën. Sherelle, Amber, Aurora, Diewerke en Linda vormden het team DC Dance Girls. Zij haalden de eerste plaats in de categorie klas 1 t/m 3. Het team DC Like Us, bestaande uit Anne-Fleur, Nienke, Noa, Iris, Dewi en Mandy werd vierde in de categorie schoolteams. Ook deze plek leverde een ticket op voor de grote finaledag op 5 juni in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

  Ook deden er leerlingen mee aan de Olympic Moves Regionale Finale Tennis te Hoogeveen. Maar liefst 13 leerlingen verdeeld over 7 teams in 4 verschillende categorieën. Vooral in de oudere leeftijdscategorieën was de tegenstand groot en het spel van een hoog niveau. Toch wist het DC twee keer een 3e prijs te behalen en een keer een 1e prijs. Een fantastisch resultaat en er mogen dus 3 teams (Milou/Marit, Martijn/Nina, Willem/Matthes) van het DC naar de Landelijke Finale op 5 juni in Amsterdam.

 • Ronald Bokdam genomineerd!
  Ronald Bokdam genomineerd!

  Ronald Bokdam, docent vestiging Pekela, is genomineerd voor geschiedenisleraar van het jaar. Hij zit bij de laatste 20 kandidaten. Veel leerlingen en zelfs een hele klas, hebben op hem gestemd. Leerlingen vinden hem cool, grappig en kundig. Hij geeft les op een manier zodat het blijft hangen. Maar hij kan ook streng zijn, als je straf krijgt moet je luisteren naar de muziek van Justin Bieber.

  De winnaar wordt gekozen door een vakjury van tien vooraanstaande historici en mensen uit het onderwijsveld. Op zaterdagmiddag 31 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt in het Rijksmuseum. De winnaar wint de titel Geschiedenisleraar 2015, mag een eigen lesvideo opnemen, een internationaal congresbijwonen én met drie klassen het Rijksmuseum bezoeken.

  Kijk voor meer informatie: http://programma.ntr.nl/10599/geschiedenisleraar

 • Droomdekens voor zieke kinderen
  Droomdekens voor zieke kinderen

  Heldinnen met naald en draad

  Meer dan zeventig meiden van vestiging Bovenburen-De Flint hebben een geweldige indruk achtergelaten in het UMCG. Wat we te zien kregen was een wervelende presentatie van maar liefst 105 (honderden vijf!) droomdekens. Kleine, grote en ontzettend grote! Met puzzelmotieven, tekeningen en bekende figuren. Dat iedereen ook dit jaar weer ontzettend gemotiveerd was bleek uit de verhalen die juf Köller vertelde. Bijvoorbeeld over leerlingen die in hun vrije uren nog aan hun deken hadden gewerkt of het werk zelfs mee naar huis hadden genomen om het maar op tijd af te krijgen. Ook de pers was aanwezig dit jaar. RTV-Noord maakte er een nieuwsitem van. Ook was er een reporter af en toe live op de radio om verslag te doen. Na de presentatie werd juf Köller geïnterviewd maar ook de meisjes draaiden daar hun hand niet voor om.

  De mensen van het UMCG én de mensen van Stichting Regenboog waren erg dankbaar en lieten dat blijken door iedereen die meegewerkt had een presentje te geven. Ook hadden ze taarten laten maken met een afbeelding van een, door onze leerlingen gemaakte, droomdeken er op!
  Nog dankbaarder zijn 105 langdurige of chronisch zieke kinderen en hun ouders. En wat is er nu mooier dan mensen met zoveel zorgen blij maken met iets wat jij met je handen kunt maken?

  Kijk voor foto's op https://www.facebook.com/DollardCollege

 
 
Youtube Twitter Facebook