Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Prijswinnaars Kraak de Kluis
  Prijswinnaars Kraak de Kluis

  Het spel Kraak de Dollardkluis is in volle gang.
  De prijswinnaars van de eerste twee rondes zijn inmiddels bekend. Michelle Veldhuizen wist in de eerste ronde de kluis in de snelste tijd te kraken en Julian Burema is de winnaar van de tweede ronde. Nadat alle rondes zijn geweest, ontvangen de winnaars hun prijs.
  Inmiddels is de derde en laatste ronde gestart. Wil jij ook de kluis kraken en kans maken op € 50,- aan schoolspullen? Ga naar: www.dollardkluis.nl.
   

 • Docenten worden rekenspecialist
  Docenten worden rekenspecialist

  Elf docenten van het Dollard College en Terra namen op 17 februari hun diploma ‘Rekenen in het VO’ in ontvangst. Om leerlingen, afkomstig uit het primair onderwijs, goed op het verplichte rekenexamen voor te bereiden, hebben deze docenten vanuit de OGN-academie deze specialistische rekenopleiding gevolgd.

  Deze collega’s kunnen leerlingen, die het rekenen op een bepaalde manier hebben aangeleerd, nu beter begeleiden. Maar ook de ‘zwakke’ rekenaars, leerlingen die niet zo goed mee kunnen komen met het vak rekenen, krijgen hierdoor extra begeleiding.

  Op dit moment zijn er nog een parallel-groepen bezig, hierin zitten voornamelijk collega’s van rsg de Borgen en Terra. Dineke Staalstra, directeur vestiging Bellingwedde en Woldendorp, is vanuit het MT verantwoordelijk voor het rekenbeleid.

  Voorafgaand aan de diplomering presenteerden de cursisten hun afstudeeropdracht. Ze namen hun diploma samen met een bos bloemen in ontvangst. En natuurlijk was er voor iedereen gebak!

  Hierbij de namen van de rekenspecialisten van het Dollard College en Terra. Van harte gefeliciteerd!
  Roland van Dijk Dollard College
  Claudia Konert Dollard College
  Leo Lemstra Dollard College
  Gezinus Martens Dollard College
  Mariol Middel Dollard College
  Margriet Nap Dollard College
  Antje Schut Dollard College
  Marjanette Swama Dollard College
  Marieke ter Veer Terra
  Fokkelina Veltman Dollard College
  Ronald de Vries Dollard College
   

 • Inspectie positief
  Inspectie positief

  Vestiging Bovenburen-De Flint kreeg een GOED op het inspectiebezoek op 22 januari. Tijdens het onderzoek, dat iedere twee jaar plaatsvindt, worden leerlingendossiers gecontroleerd (op o.a. IOP's: individuele ontwikkelingsplannen) en wordt gekeken naar scores van leerlingen. Verder vinden gesprekken plaats met leerkrachten en leerlingen en worden praktijk- en theorielessen bezocht. Directeur en meester Flip Meijer is super trots en trakteerde de hele school op gebak!

  Kijk voor meer foto's op http://Facebook.com/DollardCollege

 
 
Youtube Twitter Facebook