Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels.  Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Stem op Dewey!
  Stem op Dewey!

  Dit is Dewey Saib, oud leerling van het Hommesplein. Dewey is gekozen tot Terra Uitblinker 2015. Dewey heeft bij Terra MBO Groningen twee opleidingen afgerond; Dierverzorging niveau 4 en Trimmer Gezelschapsdieren niveau 4. Ze is altijd aanwezig, haalt goede cijfers en werkt excellent in de praktijk. Ze neemt nu zelfs de hondentrimsalon van haar stagebieder over! Een echte uitblinker dus! Kijk hier naar het filmpje over Dewey.

  Ieder jaar organiseert de MBO Raad de landelijke uitblinkersverkiezing. Iedere mbo-school mag een leerling kiezen die de school vertegenwoordigt tijdens deze verkiezing.Dit jaar zijn er landelijk 46 deelnemers. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen. We willen natuurlijk graag zoveel mogelijk stemmen voor Dewey! Wil jij ook dat zij zo ver mogelijk komt? Ga dan naar http://www.ditismbo.nl/stem/uitblinker/dewey-saib en breng je stem uit. Tip: je kunt dit doen met meerdere mailadressen. Dus vanuit je privémail, werkmail, enz. Doen!!!

 • Leerlingen praktijkonderwijs halen schoonmaakcertificaat
  Leerlingen praktijkonderwijs halen schoonmaakcertificaat

  Leerlingen uit de derde klas van het praktijkonderwijs van vestiging Bovenburen-De Flint in Winschoten hebben een officieel schoonmaakcertificaat in handen. Op 11 juni, en de weken ervoor, hebben de praktijkgerichte leerlingen deelgenomen aan het landelijk examen ‘schoonmaken’.

   Als voorbereiding heeft de school proefexamens bij de kandidaten afgenomen, hierna waren alle leerlingen goed voorbereid op het officiële examen.  Bijkomend voordeel was dat de school door alle examens extra goed schoongemaakt werd.

   Schoonmaken is een vak
  De leerlingen hebben met het IBI- certificaat  ‘Schoonmaken in de groothuishouding traditioneel ‘  een landelijk door de schoonmaakbranche erkend certificaat in handen. Het IBI- certificaat staat voor basisinstructie voor beginnende medewerkers in de schoonmaakbranche.  Schoonmaken is een vak, met het certificaat wordt een baan in de schoonmaakbranche vergroot.  Alle 17 deelnemers zijn geslaagd, met een gemiddelde score van 92. De maximale score is 100, de minimale score 80. Een prima resultaat! Het Dollard College is trots op deze toppers!

 • Leerlingen zetten kennis in tijdens DC-spelen
  Leerlingen zetten kennis in tijdens DC-spelen

  Op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten vonden de Dollard College-spelen plaats. Vanaf eind mei kregen vier teams van elk zes leerlingen verschillende opdrachten die ze moesten uitvoeren met de opgedane kennis van de verschillende vakken. Het geleerde werd op deze manier goed in de praktijk gebracht. Niet alleen, maar als team, moesten de deelnemers met elkaar samenwerken om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Ze moesten bijvoorbeeld raadsels oplossen om de juiste lokalen te vinden. Een opdracht vond ’s nachts plaats. Met spiegels werd licht van een laser weerkaatst waardoor een robot werd geactiveerd. De robot liet vervolgens een code zien die de overige teamleden weer moesten proberen terug te seinen naar hun teamlid in het andere lokaal. Het team met de snelste tijd kreeg de meeste punten.

  Ook werd hun samenwerking getest in combinatie met hun lichamelijke gesteldheid door vijf binnen- en buitenonderdelen. Uiteindelijk werden alle behaalde punten bij elkaar opgeteld, vrijdag 19 juni het winnende team is team 3: Jeremy Linger, Sieuwert Molema, Kelvin Franke, Thomas de Groot, Dominiek Steeman en Ronald Musch, dit team won maar liefst een geldbedrag van €300,-. De DC-spelen zijn met de enthousiaste inzet van alle docenten van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan georganiseerd.

 
 
Youtube Twitter Facebook