leuk om te weten

Het hele jaar door gebeurt er een heleboel op onze vestiging. Dat zijn jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten, maar ook eenmalige gebeurtenissen. Hier zie je een selectie.

 • Laat foto Bezoek CvdK 1 zien

  Max van den Berg, de commissaris van de Koningin in de provincie Groningen, heeft onze school in Woldendorp bezocht en met onze leerlingen gediscussieerd. Hij nam ook het trendteam mee. Dat zijn een aantal jongeren, die aan het werk gaan voor de provincie en meewerken aan allerlei projecten.

   

  Bezoek Commissaris

  Hij heeft met derde- en vierdejaars leerlingen gesproken over allerlei onderwerpen die ze zelf hadden voorbereid: de nieuwbouw in Delfzijl, de toekomst van Ganzedijk, de krimp in Groningen, gas in- en verkoop, CO2, het openbaar vervoer en natuurlijk ook over de het werk van de commissaris en de verantwoordelijkheden van de provincie.

  Aan het einde nog even met z'n allen op de foto.

 • Laat foto Circus 1 zien

  Een oud-leerling van onze school, Anton Werkman, heeft het circusproject geopend. Onze leerlingen volgden tijdens deze projectweek allemaal lessen die met het circus te maken hebben. Denk aan danslessen, acrobatiek en schminken.

  Circusproject

 • Laat foto Open dag 1 zien

  Ieder jaar organiseren wij een open dag. Dit jaar was het op woensdag 25 januari. Veel jongens en meisjes hebben samen met hun ouders onze school bekeken. Was jij er ook bij?

  Open dag

  Je eigen foto ophalen in de mediatheek.

  In de keuken werden lekkere hapjes gemaakt.

 • Laat foto Vrijwilligers in het zonnetje zien

  Het Dollard College in Woldendorp heeft alle vrijwilligers van de boeken-uitleen in het zonnetje gezet. Dit is namelijk een belangrijk en educatief onderdeel van de school.

  De vrijwilligers sturen geheel zelfstandig de uitleen van boeken aan. Een zeer laagdrempelige voorziening, waarbij leerlingen de mogelijkheid hebben om boeken te lenen op school. De meeste vrijwilligers zijn als moeders begonnen en hebben veel plezier aan het werk in de mediatheek. Inmiddels zijn er twee dames, mevr. N. Hillenga en mevr. R. Westerhof, waarvan hun kleinkinderen op school zitten.

  Vestiging Woldendorp wil deze vrijwilligers daarom in het zonnetje zetten. Zo vierden mevr. Hillenga en mevr. Westerhof dit schooljaar hun 25 jarig jubileum als commissielid van de mediatheek. Mevr. M. v.d. Wal is reeds 20 jaar actief en mevr. N. de Groot 12 ½ jaar. (Mevr. de Groot was niet aanwezig)

  Directeur Dineke Staalstra bedankte hen voor hun langdurige inzet en plezierige samenwerking. Daarnaast sprak zij de hoop uit dat allen nog lang actief blijven als vrijwilligers in de mediatheek van het Dollard College Woldendorp.

  Op de foto staat links Nolda Hillenga, Marga van der Wal, Riksta Westerhof

  Vrijwilligers in het zonnetje