wat ga je doen

Opleiding
Heb je al een schooladvies van je basisschool? Op de vestiging Stikkerlaan kun je terecht voor:
• mavo leerjaar 1 t/m 4
• zesjarige havo leerjaar 1 t/m 4
 
Volg je de zesjarige havo? Dan ga je na de mavo naar gebouw Hommesplein voor de havo (leerjaar 4 en 5 ). Dat is vlak naast onze vestiging.

Mavo
De mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en duurt 4 jaren. De opleiding is bestemd voor leerlingen die weinig moeite hebben met studeren. Deze opleiding bereidt je voor op een studie op de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo.

Zesjarige havo
Als je de zesjarige havo volgt krijg je twee diploma's; een mavo- en een havo-diploma. Tijdens de mavo volg je al vakken op havo-niveau. Na het behalen van je mavo-diploma ga je naar klas 4 van de havo in gebouw Hommesplein.

A-vleugel
Deze vleugel zit vast aan gebouw Hommesplein. Hier kun je terecht voor de basisberoepsgerichte leerweg (bb) & kaderberoepsgerichte leerweg (kb), leerjaar 1 & 2. Na de tweede klas ga je dan naar Campus Winschoten voor leerjaar 3 & 4.

Leerwegondersteuning
Het leerwegondersteunend onderwijs in de onderbouw is bedoeld voor als je extra hulp bij het leren nodig hebt. Je werkt in groepjes, je krijgt veel individuele begeleiding en je kunt in je eigen tempo werken. Daarnaast ga je meer bezig met de beroepsgerichte vakken. Het is ook mogelijk om één of meer vakken uit de onderbouw te laten vallen. Om leerwegondersteuning te krijgen, moet je wel eerst een toelatingsonderzoek doen.