leuk om te weten

Het hele jaar door gebeurt er een heleboel op onze vestiging. Dat zijn jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten, maar ook eenmalige gebeurtenissen. Hier zie je een selectie.

Wil je weten hoe vestiging Stikkerlaan eruit ziet? Neem hier een kijkje..

 • Laat foto Schriefwedstried zien

  In april van dit joar vuilen d’r aal vaar leerlingen van het Dollard College in de priezen bie de Oldambster  Grunneger schriefwedstried.
  Op vrijdag 1 juni was der aal weer n priesoetlangen. Dizze keer was het in t stad en werden de priezen oetlangt van de haile previnzie

  Schriefwedstried

  Tristan Stokebrook, 1Tb, en Thom Drenth, 1Tb, van het Dollard College locoatie Stikkerloan waren nomineerd in de categorie “poëzie 13 t/m 18 joar”.

  't Was aal weer de zeuventiende keer dat de wedstried holden is. In totoal waren d’r 375 biedroagen in alle categorieën. De jury het der dus n flinke kluif aan had om alle gedichten en verhoalen te beoordailen. Zai vonden alle biedroagen zeer de muite van t lezen weerd. Heloas konden d’r in elke categorie mor drij prieswinnoars wezen. Lees verder

 • Laat foto First Lego League 1 zien

  Ieder jaar doen we mee aan de wedstrijd First Lego League. Leerlingen ontwerpen, programmeren en maken zelf een robot. Deze robot legt een bepaald parcours af, de ‘challenge’. Dit alles gebeurt in teamverband. Op school houden we eerst onze eigen finale. De winnaars gaan dan naar de regiofinale! De foto’s zijn gemaakt tijdens de laatste regiofinale in Assen.

  First Lego League

  Spanning en concentratie tijdens de wedstrijd.

  Blijdschap bij de uitslag!

 • Laat foto Introductie 1 zien

  Om het nieuwe schooljaar op een goede manier te starten en je klasgenoten beter te leren kennen, starten alle eerste klassen met een introductieweek. Met onder andere sport, spelletjes en een speurtocht door de school raken de leerlingen snel vertrouwd op onze vestiging.

  Introductie

 • Laat foto ISK in actie voor Togo 1 zien

  Leerlingen van de ISK-klas zijn druk bezig geweest om kaarten, paastakken, broodjes en koekjes te maken. Deze worden verkocht op de actiedag op 7 april. Op die dag gaan ze ook auto's wassen. De bedoeling is om geld in te zamelen voor kinderen in Togo. De klas heeft contact met deze gemeenschap omdat een oudleerling onlangs terug is gegaan naar zijn land.

  ISK in actie voor Togo

  De leerlingen hebben onder andere mooie ansichtkaarten gemaakt. Allemaal met het voorjaar als thema. Deze kaarten kunnen familie, vrienden en buren kopen.

  De gemeenschap in Avegame is erg arm en de mensen daar hebben dringend behoefte aan drinkwater. Met het geld dat de leerlingen van de ISK-klas verzamelen, wordt daarom een waterput gebouwd.

 • Laat foto ISK 1 zien

  Voor de leerlingen van de Internationale Schakelklas organiseren we naast de normale lessen veel activiteiten. Zo bezoeken we een aantal typische Nederlandse dingen, zoals een kaasboerderij en een aardewerkfabriek in Nieuw Buinen die aardewerk maakt dat lijkt op Delfts Blauw. Verder hebben de leerlingen ook zwemles gehad. Voor veel leerlingen is zwemmen helemaal niet vanzelfsprekend in het land waar ze vandaag komen. Inmiddels heeft de eerste groep al hun diploma A behaald!

  Projecten ISK-klas

  Opdrachten doen in de klas.

  Zoveel zuivel als we hier in Nederland drinken, zijn veel kinderen in andere landen niet gewend.

 • Laat foto Schoolkamp 1 zien

  Het schoolkamp voor de eerste klassen is ieder jaar een groot succes. Het was prachtig weer, al was het ’s nachts in de tent behoorlijk koud. Het koken van een lekkere maaltijd ging uitstekend, er was namelijk al flink geoefend tijdens de lessen verzorging.

  Schoolkamp

  Iedereen krijgt instructie van de kampleiding.

  De tenten zijn beschut tussen de bomen.