wat ga je doen

Opleiding
Op de vestiging Scheemda kun je terecht voor het vervolg van vmbo-tl.

Als je de theoretische leerweg in het vmbo wilt volgen, dan maak je deze opleiding bij ons af. Wil je vanuit de tweede klas naar de beroepsgerichte leerwegen binnen het vmbo, dan ga je naar Campus Winschoten. Leerlingen die naar het havo of vwo gaan, kunnen doorstromen naar de vestiging Hommesplein in Winschoten. In de onderbouw bieden we voor vwo+ leerlingen een aangepast programma aan.

Vmbo-theoretische leerweg
De theoretische leerweg van het vmbo duurt (inclusief de eerste twee leerjaren) vier jaren. Met het diploma kun je naar alle vormen van het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) en de vierde klas van het havo. De eerste twee jaren zijn algemeen. In het derde jaar wordt de lesstof van de vakken uitgebreid. Je kiest dan ook voor een sector: Economie, Techniek, Zorg & Welzijn of Groen. In het derde jaar ga je ook samen met de decaan kijken naar wat voor beroep en opleiding bij je past. Je leert zelf keuzes maken, dat vinden we heel belangrijk. Als je in het vierde jaar komt volg je lessen in die vakken waarin je later eindexamen in gaat doen.
Maar zover is het nog lang niet.

Leerwegondersteuning
Het leerwegondersteunend onderwijs in de onderbouw is bedoeld voor als je extra hulp nodig hebt bij het leren nodig hebben. Je werkt in kleine groepjes, je krijgt veel individuele begeleiding en je kunt in je eigen tempo werken. Daarnaast ga je meer bezig met de beroepsgerichte vakken. Het is ook mogelijk om een of meer vakken uit de onderbouw te laten vallen. Om leerwegondersteuning te krijgen, moet je wel eerst een toelatingsonderzoek doen.
 

Meer informatie kun je hier downloaden.