leuk om te weten

Het hele jaar door gebeurt er een heleboel op onze vestiging. Dat zijn jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten, maar ook eenmalige gebeurtenissen. Hier zie je een selectie.

 • Laat foto Achter de schermen 1 zien

  De leerlingen hebben bezoek gebracht aan het theater van Beresteyn in Veendam voor een kijkje achter de schermen. Ze kregen een rondleiding van een theatertechnicus en kwamen op plekken waar je normaal gesproken niet komt. Ook acteertalent kwam deze middag van pas. De leerlingen volgden ter plekke een workshop acteren door gastdocent Saskia Broertjes

  Achter de schermen
 • Laat foto Erfgoed 2 zien

  Op 6 juni ging in Pekela het project Ons Pekela van start. Een cultureel mediawijsheidproject met een ontdekkingsreis naar de rijkdommen van het verleden. De leerlingen gingen op zoek naar de geschiedenis van hun dorp. Beelden, gebouwen en landschappen die dagelijks aan het oog voorbij trekken, kregen een verhaal. De dag werd geopend door Olaf Vos (RTV-Noord) en Anneke Duit (wethouder cultuur). Tijdens het project werden leerlingen regelmatig geinterviewd door Steven Radersma van RTV Noord.

  'Ons Pekela' is ontwikkeld door de Bibliotheek en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Pekela, Leader Oost-Groningen en Mediawijzer.net.

  Erfgoedproject Pekela

  Leerlingen zijn enthousiast en met grote inzet aan de slag geweest. De opdrachten waren hier en daar best ingewikkeld (o.a. een oude archieffoto en de nieuwe situatie zo op de foto zetten dat ze naadloos in elkaar over gaan, je verdiepen in rijmtechnieken en dan je tekst opschrijven in het Gronings, een idee op papier zetten voor een nieuw kunstwerk hier in Pekela),

  De resultaten (schilderijen, foto's, een filmpje van de uiteindelijke rap, foto's van het kunstwerk) zullen zo spoedig mogelijk te vinden zijn op www.onspekela.nl. Alleen de documentairefilmpjes van de leerlingen en het kunstwerk worden morgen nog verder afgemaakt.

  Steven Radersma (RTV Noord) is langs geweest en heeft een een live-opname gemaakt voor in de uitzending van radio Noord. Leerlingen en kunstenaars zijn geinterviewd.

 • Laat foto Hollywood disco 1 zien

  De voetjes gingen van de vloer en de handjes vlogen in de lucht tijdens de Hollywood disco. Een paar keer in het schooljaar organiseren we een disco met een speciaal thema. Dit keer was het thema ‘Hollywood’. Een fotograaf zette alle 'sterren' op de foto.

  Hollywood disco

 • Laat foto Buitenlandse reis 1 zien

  We hebben veel contacten met scholen in het buitenland. Een van de scholen waarmee we veel samenwerken staat in Christianslyst. Samen met Duitse leerlingen vertrokken we naar Denemarken. Eenmaal daar aangekomen hebben alle leerlingen ontzettend veel gezien en gedaan. Ze hebben het Vikingmuseum in Haithabu bezocht, de verdedigingsmuur Dannewerk bekeken, uitgewaaid in Maasholm, gezwommen als stoere vikingen in ijskoud water en nog veel meer.

  Buitenlandse reis

 • Laat foto Dolle Dollard Dagen zien

  Ieder jaar organiseren wij de Drie Dolle Dollard Dagen. Er worden dan geen gewone lessen gegeven, maar leerlingen nemen deel aan allerlei leuke creatieve workshops en sportieve activiteiten. Voor de eerste klassen was er dit jaar het thema "What's Your Talent?". Het idee was de leerlingen kennis te laten maken met activiteiten die ze nog niet eerder hadden gedaan, en ze zo uit te dagen hun 'grenzen te verleggen' en hun 'talenten te ontdeken'.

  Dolle Dollard Dagen
 • Laat foto Schoolreis naar de Ardenne zien Schoolreis naar de Ardennen