-- Pekela --

De vestiging Pekela heeft ruim 300 leerlingen. Je kunt bij ons de onderbouw vwo, havo, zesjarige havo, mavo en vmbo volgen. Als je doorgaat met de bovenbouw van de mavo of het vmbo beroepsgerichte leerweg zorg en welzijn dan blijf je bij ons op de vestiging. Wil je een andere leerweg van het vmbo volgen, dan ga je naar Campus Winschoten. Ga je door met de zesjarige havo dan blijf je bij ons om eerst de mavo af te ronden en daarna ga je naar de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan voor de havo. Kies je voor het havo of vwo, dan volg je na klas twee de lessen verder ook op vestiging Hommesplein-Stikkerlaan in Winschoten.

Direct contact:
H. Hindersstraat 5
9665 RA Oude Pekela
(0597) 48 19 60
pekela@dollardcollege.nl

-- Internationaal --

Wij organiseren veel activiteiten waarbij je in contact komt met andere talen, culturen en leefgewoonten. Sinds 1987 werken we samen met een school uit Großefehn (Duitsland). Met deze partnerschool organiseren we veel activiteiten. Een voorbeeld is de uitwisseling met onze eerste klassen. In het tweede leerjaar kun je een keuze maken uit meerdere activiteiten. Dit zijn onder andere een vierdaagse ontmoeting in Christianslyst, meedoen aan EuroHumour en een sportief programma in de Ardennen.

-- Culturele activiteiten --

Onze vestiging organiseert naast de gewone lessen veel activiteiten. Een voorbeeld hiervan zijn de Dolle Dollard Dagen. Tijdens de drie Dolle Dollard Dagen staat de school op z'n kop. De leerlingen hebben geen gewone lessen, maar gaan aan de slag met allerlei superleuke andere activiteiten. Zo kunnen ze creatieve workshops volgen, en deelnemen aan sportieve programma-onderdelen. Een kleine greep uit de keuzemogelijkheden zijn: sieraden maken, breakdance, streetdance, landschapschilderen, fietsen, acteren, voetbal, fotografie, tennis, en percussie (trommelen).