Winnaars Read2Me

Winnaars Read2Me

Op woensdag 11 maart streden Marten en Caroline van het Dollard College met nog negen leerlingen van andere scholen voor de titel  Provinciale Voorleeskampioen. Dit is een onderdeel van de landelijke wedstrijd Read2Me. Een wedstrijd georganiseerd door bibliotheken in samenwerking met scholen.

And the winner is … Marten Luiten! Op de tweede plek gevolgd door Caroline Venema. Een knappe prestatie van de leerlingen een mooie overwinning voor het Dollard College. Marten had een spannend fragment gekozen uit Test van Mirjam Mous. Volgens de jury, bestaande uit auteur Harm de Jonge, wethouder Jaap Velema van Hoogezand- Sappemeer en Jacqueline Mug-Bosch van Biblionet Groningen, heeft hij dit fragment perfect voorgelezen.

Marten zal de provincie Groningen vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Read2Me op 22 mei in de Vredenburg in Utrecht. Mocht Marten niet kunnen, dan neemt Caroline Venema het graag van hem over. Zij las mooi en ingehouden een verdrietig stuk uit Joël van Carry Slee voor.