leuk om te weten

Het hele jaar door gebeurt er een heleboel op onze vestiging. Dat zijn jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten, maar ook eenmalige gebeurtenissen. Hier zie je een selectie.

Wil je weten hoe vestiging Hommesplein eruit ziet? Neem hier een kijkje..

 • Laat foto introductieweek 2015-1 zien Introductieweek eerste- en tweede leerjaar
 • Laat foto Winnaars Read2Me zien

  Op woensdag 11 maart streden Marten en Caroline van het Dollard College met nog negen leerlingen van andere scholen voor de titel  Provinciale Voorleeskampioen. Dit is een onderdeel van de landelijke wedstrijd Read2Me. Een wedstrijd georganiseerd door bibliotheken in samenwerking met scholen.

  And the winner is … Marten Luiten! Op de tweede plek gevolgd door Caroline Venema. Een knappe prestatie van de leerlingen een mooie overwinning voor het Dollard College. Marten had een spannend fragment gekozen uit Test van Mirjam Mous. Volgens de jury, bestaande uit auteur Harm de Jonge, wethouder Jaap Velema van Hoogezand- Sappemeer en Jacqueline Mug-Bosch van Biblionet Groningen, heeft hij dit fragment perfect voorgelezen.

  Marten zal de provincie Groningen vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Read2Me op 22 mei in de Vredenburg in Utrecht. Mocht Marten niet kunnen, dan neemt Caroline Venema het graag van hem over. Zij las mooi en ingehouden een verdrietig stuk uit Joël van Carry Slee voor.

  Winnaars Read2Me
 • Laat foto Nieuwe kantine zien

  Fris, modern, ruim, kleurrijk, gezellig! Dat is de omschrijving voor de nieuwe kantine van het Hommesplein. In de oude kantine konden de leerlingen vaak moeilijk een plekje vinden. Nu kunnen ze kiezen uit een barkruk, een stoel of een bankje bij de verwarming.  Zowel leerlingen als docenten en conciërges zijn erg enthousiast over het eindresultaat.

  Nieuwe kantine

  Lekker dicht bij de verwarming.

  Voor iedereen is nu plaats.

  Gezellig zitten op een barkruk.

  Veel kleur in de nieuwe kantine.

 • Laat foto Debatteren 1 zien

  Wij organiseren veel activiteiten op het gebied van debatteren. Zo organiseren we zelf op de vestiging debatwedstrijden, maar we doen ook mee regionale en landelijke competities. Aan de laatste internationale competitie Public Speaking heeft Lori van der Schoor meegedaan. Ze kwam tot in de nationale finale. Daaraan vooraf deed ze mee aan een masterclass van Sascha de Boer.

  Debatteren

  Samen met de andere finalisten op de foto.

  Lori van der Schoor in actie.

 • Laat foto Bremen 5 zien Naar Bremen
 • Laat foto Expositie De Leegte 5 zien Expositie De Leegte
 • Laat foto Sciencelab 1 zien

  Op onze vestiging beschikken we over een sciencelab. Dit is een lab met uitgebreide ICT-mogelijkheden en is ingericht voor alle natuurwetenschappen. Je kunt hier zelfstandig experimenten uitvoeren, vakoverstijgende projecten doen en werken aan eigen onderzoek.

  Sciencelab

  Je kunt er allerlei interessante proefjes doen.

 • Laat foto Zeilkamp zien Zeilkamp
 • Laat foto Introductie 1 zien

  Ieder jaar starten we met introducties. Dit jaar zijn we met nieuwe derdejaars leerlingen naar de Blauwestadhoeve in Midwolda gegaan. Een dag voor spelletjes, opdrachten en een bosopdracht. Het weer werkte deze dagen niet echt mee, maar de sfeer was goed. Iedereen heeft elkaar goed leren kennen.

  Introductie