handige info

Op deze pagina vind je wat handige informatie over overblijven en wat je nodig hebt bij de lessen. Maar ook zie je hoe laat je schooldag begint en wanneer je vakantie hebt.

Je lestijden
Jouw lesdag begint om 08.55 en duurt in principe tot 15.20 uur. Alleen op woensdag duurt de schooldag tot 12.30 uur en heb je ’s middags vrij.

Vakantieregeling Dollard College 2016-2017
De vakantieregeling 2016-2017 is te vinden op de portal.

Overblijven
Tussen de middag eet je je brood in de kantine. Drie dagen per week kun je voor een klein bedrag iets bestellen. De leerlingen van de consumptiegroep maken dan een lekkere soep of pasta, maar soms ook stamppot of een frituurgerecht. In het eerste jaar blijf je in de middagpauze op het schoolplein.

Wat heb je nodig?
Voor het volgen van de theorielessen hebben de leerlingen een pen en een eenvoudige zakrekenmachine nodig. Voor het volgen van de gymlessen: sportkleding en een handdoek en voor de baklessen is een wit T-shirt vereist.
Tijdens de praktijklessen hout, groen en metaal: een overall (in verband met de veiligheid raden we een stofjas ten zeerste af). Voor het bewaren van de overall kan er een kluisje gehuurd worden tegen betaling van een waarborg van € 7,-.

Portal
Leerlingen en ouders/verzorgers kunnen gebruik maken van de portal(http://portal.dollardcollege.nl). De portal is een digitale omgeving die toegang biedt tot de totale informatie en informatiesystemen. Zo kunnen leerlingen hun rooster(wijzigingen)en cijferoverzichten hierop vinden. Maar er is veel meer te zien op de portal. Denk bijvoorbeeld aan berichten over ouderavonden, foto’s van schoolreizen en andere activiteiten.


Schoolboeken
Wanneer je boeken nodig hebt bij bepaalde vakken, krijg je die van ons in bruikleen. Je levert deze boeken aan het einde van het schooljaar weer bij ons in.