wat ga je doen

Opleiding
Heb je al een schooladvies van je basisschool? Op de vestiging Bellingwedde kun je terecht voor de onderbouw (eerste twee leerjaren) met het volgende schooladvies:

  • vwo (leerjaar 1 & 2)
  • havo (leerjaar 1 & 2)
  • zesjarige havo (leerjaar 1 t/m 4)
  • mavo (leerjaar 1 t/m 4)
  • vmbo (bb, kb leerjaar 1 & 2)


Ga je de mavo volgen dan kun je die afmaken op de vestiging Bellingwedde. De leerlingen die vanuit de tweede klas naar de beroepsgerichte leerwegen binnen het vmbo gaan, vervolgen hun opleiding op Campus in Winschoten. Havo- en vwo-leerlingen gaan vanaf het derde leerjaar naar de vestiging Hommesplein in Winschoten. De leerlingen die de zesjarige havo volgen blijven tot en met het 4e leerjaar op de vestiging, daarna gaan ze naar vestiging Hommesplein-Stikkerlaan.

Vwo
Het vwo, het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, bestaat uit twee opleidingen. Dit zijn het atheneum en gymnasium. Beide opleidingen duren zes jaar en bereiden jou voor op een opleiding aan de universiteit of het hbo. De eerste twee jaren van het vwo volg je in Bellingwedde, daarna ga je naar de vestiging Hommesplein in Winschoten om de opleiding af te maken.

Havo
De havo-opleiding, het hoger algemeen voortgezet onderwijs, duurt vijf jaar. Met een havo-diploma kun je naar het hbo. Doorstromen naar klas 5 van het atheneum is ook mogelijk. De eerste twee leerjaren van de havo kun je in Bellingwedde volgen, daarna ga je naar de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan.

Zesjarige havo
Als je de zesjarige havo volgt krijg je twee diploma's; een mavo- en een havo-diploma. Tijdens de mavo volg je al vakken op havo-niveau. Na het behalen van je mavo-diploma op de vestiging Bellingwedde ga je naar klas 4 van de havo op de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan.

Mavo
De mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en duurt 4 jaren. De opleiding is bestemd voor leerlingen die weinig moeite hebben met studeren. Deze opleiding bereidt je voor op een studie op de hoogste niveaus (3 en 4) van het mbo. Je kunt met de mavo ook naar de 4e klas van de havo. De mavo kun je volledig volgen in Bellingwedde.

Beroepsgerichte leerwegen (kb en bb)
Als je het liefst leert door praktisch bezig te zijn, dan passen de beroepsgerichte leerwegen (basisberoepsgericht bb en kaderberoepsgericht kb) goed bij jou. In de basisberoepsgerichte leerweg wordt op een andere manier geleerd en gewerkt, zodat je een goede aansluiting hebt op het niveau 1 en 2 van het mbo. Aan het eind van deze leerweg hoef je geen examen te doen. De kaderberoepsgerichte leerweg wordt afgesloten met een eindexamen en bereidt jou voor op niveau 3 en 4 van het mbo.

Leerwegondersteuning
Het leerwegondersteunend onderwijs in de onderbouw is bedoeld voor als je extra hulp nodig hebt bij het leren. Je werkt in kleine groepjes, je krijgt veel individuele begeleiding en je kunt in je eigen tempo werken. Daarnaast ga je meer bezig met de beroepsgerichte vakken. Het is ook mogelijk om een of meer vakken uit de onderbouw te laten vallen. Om leerwegondersteuning te krijgen, moet je wel eerst een toelatingsonderzoek doen.