leuk om te weten

Het hele jaar door gebeurt er een heleboel op onze vestiging. Dat zijn jaarlijks terugkerende evenementen en activiteiten, maar ook eenmalige gebeurtenissen. Hier zie je een selectie.

Wil je weten hoe vestiging Bellingwedde eruit ziet? Neem hier een kijkje..

 • Laat foto Parijs 2015 zien Parijs 2015
 • Laat foto Reünie Bellingwolde zien

  Zaterdag 1 november was het zover. Na maandenlange voorbereidingen werd de reünie van Bellingwolde, in de huidige vestiging Bellingwedde, gehouden. Het feest, ter ere van het 175-jarig bestaan van het voortgezet onderwijs in die plaats, werd groots gevierd.

  Niet alleen voor oud-leerlingen maar ook voor de huidige leerlingen waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Op 3 oktober vond de sponsorloop voor leerlingen plaats. Van de opbrengst hiervan wordt voor de jeugd van Bellingwolde een panna-kooi in het dorp geplaatst. Eind oktober kregen de huidige leerlingen en de toekomstige leerlingen van de basisscholen uit die plaats een gastles in een opblaasbaar planetarium. Op 30 oktober was er overdag een feestelijk programma voor de leerlingen met sportactiviteiten, ook werd een lip-dub opgenomen. 's Avonds was een dropping in het bos.

  Tijdens de reünie werd de oudste oud-leerling geinterviewd en werden veel foto's en filmmateriaal tentoongesteld. Natuurlijk was het weerzien van oud-klasgenoten het hoogtepunt van de dag.

  Kijk voor meer foto's van de reünie op: http://www.westerwoldeactueel.nl/2014/11/02/oud-leerlingen-nog-een-keer-naar-de-mavo-in-bellingwolde/
   

  Reünie Bellingwolde
 • Laat foto Bomen planten 1 zien

  In het kader van de maatschappelijke stage (MAS) hebben we samen met de plaatselijke afdeling IVN (natuurvereniging) activiteiten gedaan. Dit werd door het IVN samen met de gemeente en Landschapsbeheer Groningen uitgevoerd. De leerlingen kregen van te voren informatie over het IVN en het gebied de Gaast en hebben zich daardoor goed voorbereid.

  Wilgen knotten

  Met z'n allen aan de slag. Het was zwaar werk!

  Het laatste boompje...

 • Laat foto Hoe ben jij 3 zien

  In het kader van het project 'Bellingwedde, op weg naar een gezonde school' doen onze leerlingen één keer per jaar mee aan een fitheid test. Een fysiotherapeut en studenten van de opleiding Sport en Bewegen begeleiden de leerlingen. Tussen twee fitheid testen gaan de leerlingen werken aan hun conditie en gewicht en volgen ze lessen over gezondheid en leefstijl. Je kunt ook mee doen aan extra sport op de vrijdagmiddag. Er worden dan sportclinics gegeven (bijv. een basketclinic van Gas Terra Flames!)

  Hoe fit ben jij?

  Rekken en strekken

  Conditie testen

 • Laat foto Bellingwedde 6 zien Impressie open dagen

  In het technieklokaal was van alles te bekijken.

  Een overzicht van het vak LO.

  Een lesje Frans

 • Laat foto Schoolreis 3 zien

  Ieder jaar gaan onze leerlingen op schoolreis. Samen met je klasgenoten ga je bijvoorbeeld kamperen, klimmen en je eigen eten koken. Het is ieder jaar erg gezellig en je leert elkaar en je docenten goed kennen.

  Schoolreis

  Gezellig samen eten koken!

  Het kamp

 • Laat foto Verkeersmarkt 1 zien

  Één keer in de twee jaar organiseren wij een verkeersmarkt. We willen onze leerlingen bewust maken van de gevaren die zij dagelijks lopen als zij aan het verkeer deelnemen.

  Verkeersmarkt