-- Bellingwedde --

Onze school is gevestigd in Bellingwolde en heeft op dit moment ongeveer 170 leerlingen. Omdat het een kleinschalig gebouw is leer je iedereen kennen, leerlingen, docenten en ouders. Dit komt zeker te goede van jouw leerprestaties.

Vestiging Bellingwedde viert dit jaar haar 175-jarig jubileum!

Het voortgezet onderwijs in Bellingwolde viert zijn 175 jarig bestaan met een reünie voor oud-leerlingen, huidig en voormalig personeel. De reünie vindt plaats op zaterdag 1 november 2014.  Op de website www.reunievobellingwolde.nl kunt u verdere informatie vinden en tevens een formulier om u aan te melden.
 

Direct contact:
Dorpsplein 7
9695 DA Bellingwolde
(0597) 55 31 50
bellingwedde@dollardcollege.nl

-- Internationalisering --

Als je in de tweede en vierde klas het vak Duits in het pakket hebt, krijg je gespreksvaardigheid van een Duitse docent, mevrouw Löwens. Onze eigen leraar Duits, de heer Rinket, geeft dan lessen Nederlands aan leerlingen van Gruppe 7 van de Ludgerusschule uit Rhede. En zo zijn er meer vormen van uitwisseling en samenwerking. In het tweede leerjaar is er een klas die de les lichamelijke opvoeding (LO) krijgt samen met Duitse leerlingen, waarbij mevrouw Hut en mevrouw Sürken gezamenlijk les geven. Ook doen we samen projecten. Op onze school maak je in de eerste twee leerjaren dus vrienden en vriendinnen aan de andere kant van de grens. Dit is echt heel bijzonder.

-- Kwaliteit van de school --

Op de website schoolvensters online van de VO-Raad staan alle scholen van Nederland letterlijk op de kaart. Dat geldt dus ook voor de vestiging Bellingwedde van het Dollard College. Informatie over de kwaliteit, het onderwijsbeleid, bedrijfsvoering en de resultaten van de school is hier te vinden.