Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. In augustus 2015 zijn wij gestart met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Winnaars ‘Kraak de Dollard kluis’ verrast in klas
  Winnaars ‘Kraak de Dollard kluis’ verrast in klas

  Twee leerlingen hebben meegedaan aan het onlinespel ‘Kraak de Dollard kluis’. De jongens wisten in de snelste tijd de kluis te kraken. Hiermee hebben beide een leuke prijs gewonnen!

  Ricardo D’Innocenzo van SBO Delta in Winschoten heeft tijdens de Open Dag van vestiging Bovenburen de Flint meegedaan aan het onlinespel en werd verrast door Wim Strik die hem de prijs kwam overhandigen. Ook werd de klas getrakteerd op gezonde snacks, gemaakt door de leerlingen van Bovenburen de Flint. De klas van Ricardo reageerde hier heel enthousiast op! Ricardo was de winnaar van de tweede ronde van het onlinespel. Daarmee won hij een cadeaubon van € 50,- voor leuke schoolspullen.

  Noah Sportel van CBS de Loopplank in Blijham heeft meegedaan met het onlinespel tijdens de Open Dag van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan! In de derde ronde heeft hij gewonnen en ook een dezelfde prijs gewonnen voor schoolspullen. De klas is enorm trots op Noah.

  In januari bezochten veel leerlingen de open dag van de verschillende vestigingen van het Dollard College. Leerlingen van groep 8 staan voor de belangrijke keuze naar welke school ze na de zomervakantie naar toe gaan. De bezoekers uit groep 8 kregen de mogelijkheid om thuis het onlinespel Kraak de Kluis te spelen. Ze konden vragen beantwoorden over het Dollard College en over het voortgezet onderwijs in het algemeen. Daarna moesten ze proberen om met een code zo snel mogelijk de kluis te kraken.

 • Afrika centraal bij Bellingwedde
  Afrika centraal bij Bellingwedde

  Vestiging Bellingwedde van het Dollard College heeft een eerste geslaagde cultuurmiddag achter de rug. Hierbij staat talentontwikkeling centraal. De leerlingen hebben een workshop gevolgd waarbij het thema Afrika centraal staat. Op 12 april is de tweede workshop. De leerlingen zullen dan verder werken aan hun creaties en optredens en deze tonen tijdens het schoolfeest op 13 april.

  Alle leerlingen hebben een workshop gekozen waar ze de komende tijd mee bezig gaan. Ze kunnen onder andere kiezen uit een workshop kunst, waar Afrikaanse insecten worden geknutseld en een workshop met allerlei Afrikaanse dansen. Kunstenaar Diederik Storms helpt om van alle knutselwerken van de leerlingen een groot kunstwerk te maken. Natuurlijk is een feest niet compleet zonder muziek. Dit verzorgt gitarist Jan Kuiper samen met de leerlingenband die hiervoor aan het oefenen is. Een andere groep maakt Afrikaanse hapjes onder leiding van de kok van restaurant Piekenier. Dan zijn er nog leerlingen die alles fotograferen en filmen en naderhand bewerken. Deze beelden en kunstwerken worden tijdens het schoolfeest getoond op 13 april. Hier vinden ook de djembé- en dansoptredens van de leerlingen plaats

 • Finale talentenwedstrijd Concours Culturel
  Finale talentenwedstrijd Concours Culturel

  Het Dollard College bruist van het talent. Om leerlingen de mogelijkheid te geven deze talenten te laten zien, wordt 17 maart de talentenwedstrijd Concours Culturel georganiseerd. Leerlingen kunnen hier in zes categorieën aan meedoen en er is zelfs al één winnaar bekend. Lisa-Lin Zuur heeft namelijk het winnende logo ontworpen voor de talentenwedstrijd. Dit logo wordt sindsdien gebruikt als beeldmerk.

  Het belooft een afwisselende avond te worden waarin het publiek verbaasd zal staan van onze talentvolle leerlingen. Ook de artiesten zullen een geweldige avond hebben, want optreden voor een volle zaal is sowieso al een fantastische ervaring.

  Vrijdag 17 maart is de finale in de aula van de vestiging Hommesplein van het Dollard College. Aanvangstijd is 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, maar op is op. 

 
 
Youtube Twitter Facebook