Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. In augustus 2015 zijn wij gestart met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Winnaars ‘Kraak de Dollard kluis’ verrast in klas
  Winnaars ‘Kraak de Dollard kluis’ verrast in klas

  Twee leerlingen hebben meegedaan aan het onlinespel ‘Kraak de Dollard kluis’. De jongens wisten in de snelste tijd de kluis te kraken. Hiermee hebben beide een leuke prijs gewonnen!

  Ricardo D’Innocenzo van SBO Delta in Winschoten heeft tijdens de Open Dag van vestiging Bovenburen de Flint meegedaan aan het onlinespel en werd verrast door Wim Strik die hem de prijs kwam overhandigen. Ook werd de klas getrakteerd op gezonde snacks, gemaakt door de leerlingen van Bovenburen de Flint. De klas van Ricardo reageerde hier heel enthousiast op! Ricardo was de winnaar van de tweede ronde van het onlinespel. Daarmee won hij een cadeaubon van € 50,- voor leuke schoolspullen.

  Noah Sportel van CBS de Loopplank in Blijham heeft meegedaan met het onlinespel tijdens de Open Dag van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan! In de derde ronde heeft hij gewonnen en ook een dezelfde prijs gewonnen voor schoolspullen. De klas is enorm trots op Noah.

  In januari bezochten veel leerlingen de open dag van de verschillende vestigingen van het Dollard College. Leerlingen van groep 8 staan voor de belangrijke keuze naar welke school ze na de zomervakantie naar toe gaan. De bezoekers uit groep 8 kregen de mogelijkheid om thuis het onlinespel Kraak de Kluis te spelen. Ze konden vragen beantwoorden over het Dollard College en over het voortgezet onderwijs in het algemeen. Daarna moesten ze proberen om met een code zo snel mogelijk de kluis te kraken.

 • Finale talentenwedstrijd Concours Culturel
  Finale talentenwedstrijd Concours Culturel

  Het Dollard College bruist van het talent. Om leerlingen de mogelijkheid te geven deze talenten te laten zien, wordt 17 maart de talentenwedstrijd Concours Culturel georganiseerd. Leerlingen kunnen hier in zes categorieën aan meedoen en er is zelfs al één winnaar bekend. Lisa-Lin Zuur heeft namelijk het winnende logo ontworpen voor de talentenwedstrijd. Dit logo wordt sindsdien gebruikt als beeldmerk.

  Het belooft een afwisselende avond te worden waarin het publiek verbaasd zal staan van onze talentvolle leerlingen. Ook de artiesten zullen een geweldige avond hebben, want optreden voor een volle zaal is sowieso al een fantastische ervaring.

  Vrijdag 17 maart is de finale in de aula van de vestiging Hommesplein van het Dollard College. Aanvangstijd is 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, maar op is op. 

 • Informatieavond tweetalig onderwijs (tto)
  Informatieavond tweetalig onderwijs (tto)

  Komend schooljaar gaat het Dollard College vestiging  Hommesplein-Stikkerlaan alweer voor de derde keer van start met een nieuwe klas binnen het tweetalig onderwijs. Voor de aankomende vwo leerlingen en hun ouders/verzorgers wordt op donderdag 23 maart een speciale informatieavond georganiseerd in de aula van de vestiging Hommesplein.

  In het tweetalig onderwijs (tto) krijgen vwo-leerlingen een aantal vakken in het Engels aangeboden. Niet alleen de lesboeken zijn in het Engels, maar ook de voertaal is Engels. De leerlingen zullen op de informatieavond een aantal lessen volgen, waarin ze kennis kunnen maken met de speciale manier van werken in het tweetalig onderwijs. De ouders/verzorgers krijgen in de tussentijd informatie over de verschillende aspecten.

  Twee jaar geleden is het Dollard College met dit onderwijs begonnen. Docenten hebben een opleiding gevolgd om te leren hoe het verwerven van taal deel uit moet maken van de lessen van de leerlingen. Dat het Dollard College hiermee op de goede weg is, blijkt wel uit lovende beoordelingen van een universitaire tto visitatie commissie. Het Dollard College verwacht volgend jaar de officiële accreditatie in de wacht te slepen.

  Ouders/verzorgers en leerlingen die de informatieavond willen bezoeken kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan tto.hommesplein@dollardcollege.nlt.a.v. Petra Lunsche.

 
 
Youtube Twitter Facebook