Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. In augustus 2015 zijn wij gestart met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Trots op onze jongens!
  Trots op onze jongens!

  De internationale kampioenschappen vakmanschap vonden van 15 tot en met 19 mei plaats in Krasnodar (Rusland). In totaal namen 950 jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar uit Rusland en drie Europese landen deel aan deze JuniorSkills, onder wie acht Nederlanders.

  Begeleidende docenten Bas Möhlmann en Roos Benthem van Campus Winschoten over hun vmbo-team: “Verwachtingen zijn zeker waargemaakt. Wat zijn wij trots op onze jongens!”

  Skills Rusland organiseerde deze NK’s tevens om ervaring op te doen voor de organisatie van WorldSkills, het WK voor beroepen, in 2019 in Kazan, Rusland. WorldSkills Netherlands Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden, waaronder Skills Juniors (po), Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo). Ook begeleidt Worldskills Netherlands de Nederlandse afvaardiging naar internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills. De ministeries van OCW en EZ, het bedrijfsleven, het beroepsonderwijs en vele partners ondersteunen WorldSkills Netherlands in de organisatie van vakwedstrijden.

   

   

 • Afrika centraal bij Bellingwedde
  Afrika centraal bij Bellingwedde

  Vestiging Bellingwedde van het Dollard College heeft een eerste geslaagde cultuurmiddag achter de rug. Hierbij staat talentontwikkeling centraal. De leerlingen hebben een workshop gevolgd waarbij het thema Afrika centraal staat. Op 12 april is de tweede workshop. De leerlingen zullen dan verder werken aan hun creaties en optredens en deze tonen tijdens het schoolfeest op 13 april.

  Alle leerlingen hebben een workshop gekozen waar ze de komende tijd mee bezig gaan. Ze kunnen onder andere kiezen uit een workshop kunst, waar Afrikaanse insecten worden geknutseld en een workshop met allerlei Afrikaanse dansen. Kunstenaar Diederik Storms helpt om van alle knutselwerken van de leerlingen een groot kunstwerk te maken. Natuurlijk is een feest niet compleet zonder muziek. Dit verzorgt gitarist Jan Kuiper samen met de leerlingenband die hiervoor aan het oefenen is. Een andere groep maakt Afrikaanse hapjes onder leiding van de kok van restaurant Piekenier. Dan zijn er nog leerlingen die alles fotograferen en filmen en naderhand bewerken. Deze beelden en kunstwerken worden tijdens het schoolfeest getoond op 13 april. Hier vinden ook de djembé- en dansoptredens van de leerlingen plaats

 • Vrijwilligers de Eetpunt worden in de watten gelegd
  Vrijwilligers de Eetpunt worden in de watten gelegd

  Al vijftien jaar lang komen derdejaarsleerlingen die zorg en welzijn in hun vakkenpakket hebben, als stagiaires helpen met het koken voor de ouderen die in De Kiepe komen eten. Nu wilden de leerlingen graag de begeleiders bedanken voor de begeleiding. De leerlingen hebben zelf de voor-en nagerechten bedacht, gemaakt en uitgeserveerd. De bedoeling was dat de vrijwillige begeleiders hierdoor nieuwe en andere ideeën voor een menu samenstelling kregen. De leerlingen kwamen met potten en pannen naar De Kiepe, zodat met man en macht gewerkt kon worden aan de afwerking. De vrijwilligers van het Eetpunt hebben genoten van een geweldige maaltijd.

  Fotograaf: Martje Ritzema – prachtig Pekela

 
 
Youtube Twitter Facebook