Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Trots op oud-leerling: winnaar Duisenberg prijs
  Trots op oud-leerling: winnaar Duisenberg prijs

  Econoom Robert Inklaar heeft de Willem F. Duisenberg Fellowship Prize 2016 gekregen voor zijn excellente en originele onderzoek in de toegepaste macro-economie. Hij ontving deze tweejaarlijkse prijs uit handen van jury-voorzitter Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. 

  Robert was leerling van het Dollard College en is nu universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 2006 promoveerde. Inklaar is in zijn onderzoek geïnteresseerd in economische groei en ontwikkeling en het ontwikkelen en toepassen van nieuwe economische meetmethoden. Hij is een van de ontwikkelaars van de Penn World Table, een veelgebruikte database met informatie over inkomens en productiviteit van 167 landen. 

  De jury roemde de creativiteit en buitengewone kwaliteit van Inklaars werk. “Robert Inklaar is een van de leidende en invloedrijkste jonge onderzoekers in zijn onderzoeksgebied. Hij publiceert in tijdschriften waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen,” zei Klaas Knot tijdens de uitreiking. Tegelijkertijd is Inklaars werk bijzonder beleidsrelevant. Hij adviseert de Wereldbank, het Europese Parlement en de Tweede Kamer. “Inklaars gedrevenheid om academisch onderzoek te verbinden met de praktijk is zeldzaam.  

  Het Dollard College is uiteraard trots op oud-leerling Robert en feliciteert hem van harte met deze bijzondere prijs! 

  De Willem F. Duisenberg Fellowship Prize wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Willem F. Duisenberg Stichting en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). De prijs stimuleert excellent onderzoek in de toegepaste economie. De jury bestaat uit Klaas Knot (DNB), Hans Vijlbrief (Ministerie van Financiën), Nout Wellink (voormalig directeur DNB), Dirk Schoenmaker (Duisenberg School of Finance) en Victor Halberstadt (Voorzitter Duisenberg Stichting).

 • Filmpje ISK-leerlingen vestiging Pekela
  Filmpje ISK-leerlingen vestiging Pekela

  Kijk naar dit mooie filmpje over onze isk-leerlingen op vestiging Pekela. Het filmpje is geheel gewijd aan de integratie van de isk-leerlingen op onze school en in de gemeente. Onze docent  Esther Diemel vertelt enthousiast over haar leerlingen.

  Het filmpje is gemaakt op initiatief van de gemeente Pekela. Cameraman Martijn Pot en de redactie maken er in totaal 24, je kunt ze vinden op www.pekelsgoud.nl

  Bekijk hier de video over onze leerlingen!

 • Three Nations: uitwisseling leerlingen Bellingwedde
  Three Nations: uitwisseling leerlingen Bellingwedde

  Vrijdag de 13e was de laatste dag van de uitwisseling tussen 10 leerlingen van Vestiging Bellingwedde van het Dollard College en 20 Poolse en 15 Duitse leerlingen. Samen hebben ze gewerkt aan het project 'Three Nations' . Er waren verschillende programmaonderdelen voor de leerlingen zoals workshops over dans, muziek, film en voeding. Verder maakten de leerlingen excursies naar Papenburg Meijer Werf, het centrum van Groningen en de Euroborg. Voor iedereen was op dinsdag disco in het schoolgebouw van het Dollard College.

  De uitwisseling werd afgesloten met een presentatie, die aan de ouders en de andere leerlingen werd getoond. Daarna was er een gezamenlijk barbecue in de Ludgerusschule in Rhede, net over de grens.

  Vrijdagmorgen werden de Poolse gasten om 7.00 uur uitgezwaaid. De deelnemende leerlingen kijken terug op een geslaagde week. Het tegenbezoek vindt plaats in september 2016, ook dan verblijven de leerlingen in gastgezinnen.
  De leerlingen kijken hier al weer naar uit!
   

 
 
Youtube Twitter Facebook