Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Open dagen Dollard College in volle gang!
  Open dagen Dollard College in volle gang!

  De open dagen van het Dollard College zijn weer volop in gang. Leerlingen en hun ouders kunnen de open dag bezoeken om zich te oriënteren maar vooral om de sfeer te proeven.

  Tijdens de open dag kan er worden rondgekeken en er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan docenten en leerlingen. Op deze manier kom je erachter of het Dollard College bij je past.

  Klik hier voor foto’s die zijn gemaakt tijdens de open dagen. Tag je vrienden en laat ons weten wat je van onze open dagen vond.

 • Dollard College schenkt pannakooi aan jeugd Bellingwolde
  Dollard College schenkt pannakooi aan jeugd Bellingwolde

  Op vrijdag 11 december werd de pannakooi, naast vestiging Bellingwedde van het Dollard College officieel geopend. De aanleiding tot de bouw van de pannakooi is het 175-jarig bestaan van het voortgezet onderwijs in Bellingwolde in november 2014.

  Het Dollard College wilde de huidige leerlingen en de jeugd van Bellingwolde graag een sportief jubileumcadeau schenken. Een werkgroep heeft daarom het initiatief genomen om deze pannakooi te realiseren en is daarbij ondersteund door Stichting Sportdorp Bellingwolde en de gemeente Bellingwedde.

  De financiële middelen voor de realisatie van de pannakooi zijn bijeengebracht door een sponsorloop van de leerlingen tijdens het jubileum en door fondsenwerving van o.a. Stichting Wildervankfonds, RABO Zuid- en Oost Groningen, Leader Oost Groningen en Acantus groep. En ook door een bijdrage van het Dollard College, vestiging Bellingwedde.

 • Brugklassen bij voorstelling André Kuipers
  Brugklassen bij voorstelling André Kuipers

  Alle brugklassen van vestiging Bellingwedde, vestiging Pekela, en vestiging Hommesplein-Stikkerlaan van het Dollard College en Ubbo Emmius hebben op donderdag 10 december de voorstelling van Andre Kuipers bijgewoond. Ze zaten anderhalf uur geboeid te luisteren naar de verhalen van de astronaut. Hij maakte gebruik van prachtige beelden en filmpjes.

  De voorstelling werd gesponsord door de Ondernemersraad Oost-Groningen, Rotaryclubs Pekela en Winschoten, Club de Compagnons en het Cultuurhuis De Klinker. Een mooi cadeau! Hartelijk dank hiervoor!

 
 
Youtube Twitter Facebook