Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo (m.i.v augustus 2014) , mavo (m.i.v augustus 2014), vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Regio praat mee over toekomst
  Regio praat mee over toekomst

  “Uw mening over onze school is van groot belang voor ons.” Aan die oproep gaven zo'n 50 vertegenwoordigers uit diverse sectoren in Oost-Groningen gehoor. Wethouders, zorgverleners, medewerkers uit het basis- en vervolgonderwijs, het bedrijfsleven en ouders, allen kwamen op 9 april naar Campus Winschoten.

  In groepen van diverse samenstelling spraken ze met de directie over de toekomst van onze scholengemeenschap. “Het leeuwendeel van de jonge mensen in de regio Oost-Groningen is leerling van één van onze vestigingen” aldus directielid Dineke Staalstra. “Wij willen onze leerlingen uitdagend onderwijs bieden, dat tot een leven lang leren en volwaardig burgerschap leidt. We doen dat niet alleen, maar bewust in samenspraak met instanties uit de regio.” Rector Lourens Veenstra: “Wij willen stevig verbonden zijn met onze regio en baseren onze plannen dus niet alleen op onze eigen ideeën. We gaan graag in gesprek met de mensen voor wie en met wie wij ons werk doen. Wij willen van hen horen welke kansen zij zien, in welke opzichten de school zich zou kunnen verbeteren, maar ook wat we vooral in stand moeten houden.”

  De schoolleiding is blij met de grote betrokkenheid van alle aanwezigen. Aan alle tafels zijn waardevolle suggesties gedaan die we zeker zullen gebruiken voor onze strategische koers voor de komende vier jaar.

 • Daltonlicentie Woldendorp
  Daltonlicentie Woldendorp

  Dollard College vestiging Woldendorp heeft weer voor vier schooljaren haar Daltonlicentie!
  Deze vestiging heeft op 26 maart de visitatiecommissie van de Nederlandse Dalton vereniging op bezoek gehad. De collega's van zeven verschillende scholen hebben gesprekken gehad met leerlingen, ouders, collega's en directie. Daarnaast heeft de vestiging een evaluatie geschreven van de afgelopen vier schooljaren en kreeg men inzage in belangrijke beleidsstukken van de vestiging. De commissie bracht lesbezoeken aan de diverse klassen.
  We kunnen samen trots zijn op onze daltonvestiging, een parel in het Oldambt!

 • Prijswinnaars verrast
  Prijswinnaars verrast

  Dollard College verrast prijswinnaars in de klas

  “Wat super dat ik Kraak de Dollard kluis heb gewonnen. Ik ben er heel blij mee!” Dit was een reactie van één van de drie prijswinnaars van Kraak de Dollardkluis. Leerlingen die een lessencarrousel en de open dag van één van de vestigingen van het Dollard College hebben bezocht konden meedoen aan het spel.

  Groep 8 leerlingen kregen een uitnodiging thuis gestuurd om het spel te spelen. Ze konden vragen beantwoorden over het Dollard College en daarna moesten ze proberen om met een code zo snel mogelijk de kluis te kraken. Het spel bestond uit drie ronden met uiteindelijk drie winnaars; Jarno Smid van obs de Linde uit Pekela, Marijn Dammer van obs Heiligerlee uit Heiligerlee en Melissa Brouwer van obs Drieborg uit Drieborg. De drie winnaars waren de snelsten onder meer dan 2000 spelers!

  Leerlingen van groep 8 staan voor de belangrijke keuze naar welke school ze na de zomervakantie naar toe gaan. In januari bezochten veel leerlingen de open dag van één van de vestigingen van het Dollard College in Winschoten, Pekela, Bellingwolde en Woldendorp.

  Op de foto werd Melissa Brouwer tijdens de les verrast. Ze kreeg de prijs uitgereikt door mevrouw Dineke Staalstra, directeur van de vestigingen Bellingwolde en Woldendorp van het Dollard College. Melissa had de open dag van deze beide vestigingen bezocht.

  Kijk voor meer foto's op Facebook.com/DollarCollege

   

 
 
Youtube Twitter Facebook