Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo (m.i.v augustus 2014), mavo (m.i.v augustus 2014), vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Voorlichting Daltonvestiging Woldendorp
  Voorlichting Daltonvestiging Woldendorp

  Op woensdag 26 november is er op de Daltonvestiging Woldendorp, een voorlichting voor ouders/verzorgers van basisschoolkinderen die zich oriënteren op een school voor voortgezet onderwijs. Deze voorlichting start om 19.30 uur met een algemene voorlichting, daarna zal er de gelegenheid zijn voor vragen en kunt u de school bekijken. Deze avond duurt tot 20.30 uur.

  Daltonvestiging Woldendorp is een kleinschalige vestiging voor mavo, vmbo en onderbouw havo/vwo met een vast lesrooster en zonder lesuitval. De vestiging biedt de leerling structuur en extra ondersteuning als dit nodig is.

  Voor vragen kunt u bellen naar 0596-583380 en vragen naar dhr. Barla of mevr. Staalstra.

 • Reünie Bellingwolde
  Reünie Bellingwolde

  Zaterdag 1 november was het zover. Na maandenlange voorbereidingen werd de reünie van Bellingwolde gehouden. Het feest, ter ere van het 175-jarig bestaan van het voortgezet onderwijs in die plaats, werd groots gevierd.

  Niet alleen voor oud-leerlingen maar ook voor de huidige leerlingen waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Op 3 oktober vond de sponsorloop voor leerlingen plaats. Van de opbrengst hiervan wordt voor de jeugd van Bellingwolde een panna-kooi in het dorp geplaatst. Eind oktober kregen de huidige leerlingen en de toekomstige leerlingen van de basisscholen uit die plaats een gastles in een opblaasbaar planetarium. Op 30 oktober was er overdag een feestelijk programma voor de leerlingen met sportactiviteiten, ook werd een lip-dub opgenomen. 's Avonds was een dropping in het bos.

  Tijdens de reünie werd de oudste oud-leerling geinterviewd en werden veel foto's en filmmateriaal tentoongesteld. Natuurlijk was het weerzien van oud-klasgenoten het hoogtepunt van de dag.

  Kijk voor meer foto's van de reünie op: http://www.westerwoldeactueel.nl/2014/11/02/oud-leerlingen-nog-een-keer-naar-de-mavo-in-bellingwolde/

 • Onderwijskundige veranderingen
  Onderwijskundige veranderingen

  Met ingang van dit nieuwe schooljaar wordt de theoretische leerweg (tl) mavo en start de zes jarige havo.

  Er komt een grotere scheiding tussen de theoretische en de beroepsgerichte leerwegen. Om dat onderscheid ook in naamgeving duidelijk te maken, noemen wij met ingang van het schooljaar 2014-2015 onze theoretische leerweg mavo.

  Voor leerlingen die na de mavo naar de havo willen, gaat het Dollard College een betere aansluiting realiseren. Om de overstap van de mavo naar de havo gemakkelijker te maken, is het Dollard College in het schooljaar 2014-2015 met de zesjarige havo gestart. Deze nieuwe leerroute is bedoeld voor de mavoleerling die wel wat extra uitdaging aankan.

  Klik hier voor meer informatie.


 
 
Youtube Twitter Facebook