Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels.  Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Nieuw uitwisselingseditie officieel van start
  Nieuw uitwisselingseditie officieel van start

  Afgelopen dinsdagmiddag ging een nieuwe editie van de jaarlijkse uitwisseling tussen de scholen Dollard College, vestiging Bellingwedde en de Ludgerusschule van start. Tijdens het nieuwe project ‘Think European, Live European’ doen ongeveer 30 tweedejaars leerlingen het gehele schooljaar mee aan sportieve en culturele activiteiten. Daarnaast volgen de leerlingen gezamenlijk gym- en spreekvaardigheidslessen. De voertaal van het project is Engels, vandaar ook de Engelse titel. Dineke Staalstra, directeur vestiging Bellingwedde en Otto Büning, directeur Ludgerusschule, waren tijdens deze bijeenkomst aanwezig om hun handtekening onder dit bijzondere project te zetten.

 • Dollard College en Eemsdeltacollege maken afspraken onderwijsaanbod
  Dollard College en Eemsdeltacollege maken afspraken onderwijsaanbod

  Maandag 28 september ondertekenden de bestuurders van het Dollard College en het Eemsdelta College het regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) Appingedam en Delfzijl. De besturen nemen daarmee samen de taak op zich voor een breed aanbod van onderwijsvoorzieningen.

  “We kijken samen wat goed is voor de regio”, aldus Dineke Staalstra, directeur Dollard College Woldendorp. “Wij onderzoeken of onze opleidingen aansluiten bij het vervolgonderwijs en de (toekomstige) regionale arbeidsmarkt. De licentie voor onze opleiding Administratie liep af; in dit RPO is verlenging aangevraagd. Wij kunnen deze opleiding dan blijven aanbieden en in augustus 2016 omzetten naar het profiel Dienstverlening en Producten.”

  Beide onderwijsinstellingen werken namelijk aan nieuwe vmbo onderwijsprogramma’s voor de beroepsgerichte vakken, zogenaamde profielen. Klaas Reinders, directeur Eemsdelta College: “Deze nieuwe profielen bieden meer keuzemogelijkheden voor de leerlingen. Wij hebben als pilot-school al ervaring opgedaan met de nieuwe structuur. We hebben met het Dollard College afgesproken dat wij onze ervaringen met elkaar delen.”

  De schoolbesturen willen de huidige samenwerking voortzetten en uitbouwen. In het kader van het provinciale convenant vo-mbo wordt gesproken met andere vo-scholen uit de omgeving, de mbo-instellingen en de gemeenten. Waardevol is dan ook dat bestuurders van de mbo-scholen Terra, Noorderpoort en Alfa-college de ondertekening van het RPO bijwoonden.

  De ambitie is om het onderwijsaanbod van de scholen zodanig op elkaar af te stemmen, dat er op regionaal niveau een goed onderwijsaanbod tot stand komt.Hiermee reageren de scholen op het krimpvraagstuk in de regio. Niet meer concurreren, maar samenwerken.

  Om de ondertekening te vieren kregen de medewerkers van beide scholen een kleine traktatie. “Deze traktatie staat symbool voor onze samenwerking”, aldus Dineke Staalstra. “Een stevig fundament in de vorm van een Groninger koek en daarop een smaakvolle en kleurrijke garnering.` Het RPO wordt gesloten voor een periode van vijf jaar. Voor 1 november zal de aanvraag worden ingediend bij de minister van Onderwijs.

 • Dollard College op 40e editie RUN
  Dollard College op 40e editie RUN

  Zaterdag 12 september was de 40e editie van de RUN. Het Dollard College liep mee met maar liefst drie teams!  Vestiging Bovenburen-De Flint met een team en Hommesplein-Stikkerlaan met twee teams. Het was goed loopweer, de sfeer was goed en er werden goede tijden gelopen. Jacob van der Meulen liep mee voor het 25e jaar!  En nog loopt hij menigeen eruit. Fantastisch wat kan die man lopen! Wij zijn supertrots op onze teams.

 
 
Youtube Twitter Facebook