Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. In augustus 2015 zijn wij gestart met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Trots op onze jongens!
  Trots op onze jongens!

  De internationale kampioenschappen vakmanschap vonden van 15 tot en met 19 mei plaats in Krasnodar (Rusland). In totaal namen 950 jongeren in de leeftijd van 14-17 jaar uit Rusland en drie Europese landen deel aan deze JuniorSkills, onder wie acht Nederlanders.

  Begeleidende docenten Bas Möhlmann en Roos Benthem van Campus Winschoten over hun vmbo-team: “Verwachtingen zijn zeker waargemaakt. Wat zijn wij trots op onze jongens!”

  Skills Rusland organiseerde deze NK’s tevens om ervaring op te doen voor de organisatie van WorldSkills, het WK voor beroepen, in 2019 in Kazan, Rusland. WorldSkills Netherlands Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden, waaronder Skills Juniors (po), Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo). Ook begeleidt Worldskills Netherlands de Nederlandse afvaardiging naar internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills. De ministeries van OCW en EZ, het bedrijfsleven, het beroepsonderwijs en vele partners ondersteunen WorldSkills Netherlands in de organisatie van vakwedstrijden.

   

   

 • Afrika centraal bij Bellingwedde
  Afrika centraal bij Bellingwedde

  Vestiging Bellingwedde van het Dollard College heeft een eerste geslaagde cultuurmiddag achter de rug. Hierbij staat talentontwikkeling centraal. De leerlingen hebben een workshop gevolgd waarbij het thema Afrika centraal staat. Op 12 april is de tweede workshop. De leerlingen zullen dan verder werken aan hun creaties en optredens en deze tonen tijdens het schoolfeest op 13 april.

  Alle leerlingen hebben een workshop gekozen waar ze de komende tijd mee bezig gaan. Ze kunnen onder andere kiezen uit een workshop kunst, waar Afrikaanse insecten worden geknutseld en een workshop met allerlei Afrikaanse dansen. Kunstenaar Diederik Storms helpt om van alle knutselwerken van de leerlingen een groot kunstwerk te maken. Natuurlijk is een feest niet compleet zonder muziek. Dit verzorgt gitarist Jan Kuiper samen met de leerlingenband die hiervoor aan het oefenen is. Een andere groep maakt Afrikaanse hapjes onder leiding van de kok van restaurant Piekenier. Dan zijn er nog leerlingen die alles fotograferen en filmen en naderhand bewerken. Deze beelden en kunstwerken worden tijdens het schoolfeest getoond op 13 april. Hier vinden ook de djembé- en dansoptredens van de leerlingen plaats

 • Trots op twee genomineerde docenten
  Trots op twee genomineerde docenten

  Er zijn maar liefst twee docenten van het Dollard College genomineerd voor docent van het jaar. Jeroen Loovers, docent geschiedenis van vestiging Bellingwedde en Christa de Rooij, docent Nederlands van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan.

  Jeroen Loovers is door twee leerlingen genomineerd. Volgens Bianca Blaauw en Daan Vaessen heeft hun docent echt hart voor zijn leerlingen en zijn vak. Hij vertelt graag en doet dit op een levende manier waardoor je meegenomen wordt in de geschiedenis. Daarnaast is Jeroen ook erg sportief en actief. Vorig jaar organiseerde hij op school de beklimming van de Mont Ventoux waarmee geld is verzameld voor het KWF. Jeroen is een van de vijftien genomineerden voor geschiedenisleraar van het jaar. De top vijf zal eind juni bekend gemaakt worden, de winnaar op 28 oktober.
  Christa de Rooij was genomineerd voor de titel; Beste leraar Nederlands van Nederland en België. De docent is genomineerd door een moeder van één van haar leerlingen. Helaas behoort zij niet tot de laatste drie, maar Christa is blij met haar nominatie. Christa: ”het werken als docent op het Dollard College geeft me heel veel voldoening. De sfeer in de klas, het fijne contact met leerlingen en collega 's zorgen ervoor dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk rijd.”

 
 
Youtube Twitter Facebook