Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. In augustus 2015 zijn wij gestart met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Bijeenkomst 16 maart
  Bijeenkomst 16 maart

  Campus Thema-avond
  De leefwereld van jongeren / De jeugd heeft de toekomst!
  16 maart 2017

  Een informatieve avond  over de hedendaagse leefwereld van jongeren.

  Campus Winschoten organiseert op 16 maart, de dag van de leerplicht, een avond waarop u als ouders/verzorgers in gesprek kunt met deskundigen over onderwerpen rondom jongeren. Het programma bestaat  uit een markt en diverse bijeenkomsten. Deelname is gratis.

  Programma:

  18.00 uur             Markt – Hier staan o.a. de organisaties die betrokken zijn bij de bijeenkomsten. Zij bieden hulp, ondersteuning en advies met betrekking tot de leefwereld van jongeren.

  18.45 uur             Opening door Bard Boon (wethouder Gemeente Oldambt)

  19.00-19.45 uur    Bijeenkomsten ronde 1

  20.00-20.45 uur    Bijeenkomsten ronde 2

  De bijeenkomsten:

  • De veiligheid in en om school;  Informatiebijeenkomst (Organisatie: jeugdpolitie; Albert Jan Kuiper en Victor van der Land)

  Hoe houd je de school en directe omgeving veilig voor alle leerlingen, denk daarbij aan (internet)pesten, protocollen en onderkennen van signalen.

  • Uw kind, roken, drinken en drugs; Workshop (Organisatie: VNN Voorlichting & Preventie; Rogier Terpstra)

  Wat doen drugs met je en hoe zien ze eruit.

  • Onderwijs mogelijk maken; Informatiebijeenkomst (Organisatie: DUO; Josée van Delden)

  Presentatie over studiefinanciering MBO, lenen bij DUO en het voorkomen van schulden.

  • Mijn kind veilig online; Workshop (Organisatie: HALT team Noord Nederland; Ilja Koens)

  Do’s en Don’ts in de opvoeding over online gaan.

  • Kosten MBO-onderwijs op een rijtje -  is dit voor iedereen betaalbaar?; Workshop (Organisatie: Noorderpoort; Frank Broeders en Gerry Blaauw)

  De bezoekers van de workshop krijgen meer zicht op de kosten van het MBO onderwijs en de financiële ondersteuningsmogelijkheden voor gezinnen met een laag inkomen.

  • Puberbrein & onderwijs, begeleiding en werk: Workshop (Organisatie: Elker Jeugd en Opvoedhulp)

  Hoe om te gaan met pubers en hun eigenaardigheden in diverse situaties?

   

  U kunt zich aanmelden via de volgende link

  Aanmelding Bijeenkomst

 • Leerlingen geven gym aan bewoners Dokhuis
  Leerlingen geven gym aan bewoners Dokhuis

  Leerlingen geven gym aan bewoners DokhuisIedere donderdagochtend van half 11 tot half 12 wordt gymnastiek gegeven door Vincent Strengholt aan de bewoners van het Dokhuis in Oude Pekela. Vincent is student aan het Alfa College Groningen, Sport en Bewegen niveau 4. Het Dokhuis heeft tevens een samenwerking met het Dollard College te Oude Pekela. Twee leerlingen van de opleiding Zorg & Welzijn komen twee weken achter elkaar om mee te doen en mee helpen tijdens de gymnastiek. Na twee weken komen er weer twee andere leerlingen om de gymnastiek te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking leren de leerlingen van Dollard College de theorie in praktijk te brengen. De bewoners vinden het fantastisch om contacten te leggen met de verschillende leerlingen en hun persoonlijke verhalen te delen. Het is erg motiverend voor beide partijen.

  Het doel van de gymnastiek voor de bewoners is de sociaal-affectieve ontwikkeling te prikkelen door samen te werken en contact te leggen zowel onderling als met de leerlingen. Vanwege de activiteiten tijdens de gymnastiek wordt er op de motorische ontwikkeling en het conditionele vlak veel gevraagd van de bewoners. De organisatie van dit traject is in handen van Ina van der Laan, welzijnscoach “Oosterlengte”. Ina van der Laan, Tineke Hartman en Moniek van der Neut van het Dollard College Oude Pekela hebben deze samenwerking in praktijk gebracht.
  (Bron Prachtig Pekela)

 • Open dagen Dollard College
  Open dagen Dollard College

  In de week van 30 januari tot en met 2 februari 2017 waren de open dagen op de verschillende vestigingen van het Dollard College.

  Tijdens een open dag zet de school de deuren open voor groep 8 leerlingen en hun ouders. Er is volop gelegenheid om de gehele school te bekijken en vragen te stellen aan docenten. Huidige leerlingen die nu op het Dollard College zitten, geven rondleidingen en kunnen natuurlijk ook vragen beantwoorden. Zij weten als geen ander, hoe het op deze school is.

  Op vrijdag 27 januari beet Campus Winschoten het spits af met de eerste open dag. Campus Winschoten is een samenwerking tussen Dollard College, Terra en Noorderpoort. 
  Kijk hier naar een foto-impressie van de open dag van Campus Winschoten.

  Op maandag 30 januari volgde vestiging Bellingwedde. Op de gezonde school was van alles te zien en te doen. Er werd uitleg gegeven over de verschillende vakken en er werd muziek gemaakt. Leerlingen serveerden eigengemaakte gezonde hapjes en drankjes.
  Kijk hier naar een foto-impressie van de open dag van vestiging Bellingwedde.

  Dinsdag 31 januari was de open dag van de vestiging Hommesplein-Stikkerlaan. Leerlingen en ouders kregen een rondleiding van huidige leerlingen, duidelijk herkenbaar met hun groene en blauwe t-shirts. In de lokalen werden demonstraties gegeven over de vakken maar de bezoekers konden vooral lekker veel zelf doen.
  Voor de foto's van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan, klik hier.

  Er hing een prettige sfeer op de open dag van vestiging Woldendorp. Groep 8 leerlingen en hun ouders kregen een goed beeld van de daltonvestiging van het Dollard College.
  Hier staan de foto's van vestiging Woldendorp.

  Vestiging Pekela is een sportactieve school. En dat kun je zien! Tijdens de open dag kon iedereen in de gymzaal volleybal spelen en in de kantine Fifa. In het natuurkundelokaal konden leerlingen hun eigen gel maken, in het muzieklokaal lekker gitaar spelen.
  Kijk hier naar een sfeerimpressie van de open dag van vestiging Pekela.

  Lekker met je handen bezig zijn...dat kon op de open dag van vestiging Bovenburen in Winschoten. Leerlingen konden houten plantenbakjes maken en deze bij de afdeling Groen vullen. In de keuken werden pannenkoeken gebakken en natuurlijk opgegeten.
  Klik hier voor de foto's van vestiging Bovenburen.

  Open dagen gemist? Neem contact op met de betreffende vestiging voor het maken van een afspraak. Met deze voorlichtingsfilm kijgt u alvast een mooie indruk van het Dollard College.
   

 
 
Youtube Twitter Facebook