Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels.  Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Prijsuitreiking Kraak de Kluis
  Prijsuitreiking Kraak de Kluis

  Alle drie rondes van het spel Kraak deDollardkluis zijn inmiddels gespeeld en de prijswinnaars zijn bekend. Michelle Veldhuizen wist in de eerste ronde de kluis in de snelste tijd te kraken, Julian Burema won de tweede ronde en Brigitte Zandt is de winnaar van de derde ronde.
  Op de foto een blijde Julian Burema met zijn prijs. Hij werd hiermee in zijn klas verrast door een medewerker van het Dollard College Pekela. De cadeaubon van € 50,- voor leuke schoolspullen zat verpakt in een vrolijk paasmandje, waarin ook nog een chocolade paashaas zat en paaseitjes om de hele klas te trakteren.

 • Talent gespot!
  Talent gespot!

  Op vrijdag 10 april was de finale van de talentenwedstrijd 2015. Leerlingen van het Dollard College hebben heel veel talent, dat was duidelijk! De winnaars:

  - muziek: Joyce van de Water
  - gedurfde podiumkunsten: Denise Dammer, Marieke Edzes Koerts, Joyce Siemons, Zèrynise Streunding en Imani Wolters
  - dans: Dewi Kamphuis, Iris Korte, Noa Korte, Anne-Fleur Kuil, Nienke Leeuwerke, Mandy Staargaard
  - proza en poëzie: T’Kar Cosman
  - design: Renée Venema
  - logo-ontwerp: Cynthia Davids

  Kijk voor meer foto’s op: https://www.facebook.com/DollardCollege

 • Droomdekens voor zieke kinderen
  Droomdekens voor zieke kinderen

  Heldinnen met naald en draad

  Meer dan zeventig meiden van vestiging Bovenburen-De Flint hebben een geweldige indruk achtergelaten in het UMCG. Wat we te zien kregen was een wervelende presentatie van maar liefst 105 (honderden vijf!) droomdekens. Kleine, grote en ontzettend grote! Met puzzelmotieven, tekeningen en bekende figuren. Dat iedereen ook dit jaar weer ontzettend gemotiveerd was bleek uit de verhalen die juf Köller vertelde. Bijvoorbeeld over leerlingen die in hun vrije uren nog aan hun deken hadden gewerkt of het werk zelfs mee naar huis hadden genomen om het maar op tijd af te krijgen. Ook de pers was aanwezig dit jaar. RTV-Noord maakte er een nieuwsitem van. Ook was er een reporter af en toe live op de radio om verslag te doen. Na de presentatie werd juf Köller geïnterviewd maar ook de meisjes draaiden daar hun hand niet voor om.

  De mensen van het UMCG én de mensen van Stichting Regenboog waren erg dankbaar en lieten dat blijken door iedereen die meegewerkt had een presentje te geven. Ook hadden ze taarten laten maken met een afbeelding van een, door onze leerlingen gemaakte, droomdeken er op!
  Nog dankbaarder zijn 105 langdurige of chronisch zieke kinderen en hun ouders. En wat is er nu mooier dan mensen met zoveel zorgen blij maken met iets wat jij met je handen kunt maken?

  Kijk voor foto's op https://www.facebook.com/DollardCollege

 
 
Youtube Twitter Facebook