Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo (m.i.v augustus 2014) , mavo (m.i.v augustus 2014), vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Regio praat mee over toekomst
  Regio praat mee over toekomst

  “Uw mening over onze school is van groot belang voor ons.” Aan die oproep gaven zo'n 50 vertegenwoordigers uit diverse sectoren in Oost-Groningen gehoor. Wethouders, zorgverleners, medewerkers uit het basis- en vervolgonderwijs, het bedrijfsleven en ouders, allen kwamen op 9 april naar Campus Winschoten.

  In groepen van diverse samenstelling spraken ze met de directie over de toekomst van onze scholengemeenschap. “Het leeuwendeel van de jonge mensen in de regio Oost-Groningen is leerling van één van onze vestigingen” aldus directielid Dineke Staalstra. “Wij willen onze leerlingen uitdagend onderwijs bieden, dat tot een leven lang leren en volwaardig burgerschap leidt. We doen dat niet alleen, maar bewust in samenspraak met instanties uit de regio.” Rector Lourens Veenstra: “Wij willen stevig verbonden zijn met onze regio en baseren onze plannen dus niet alleen op onze eigen ideeën. We gaan graag in gesprek met de mensen voor wie en met wie wij ons werk doen. Wij willen van hen horen welke kansen zij zien, in welke opzichten de school zich zou kunnen verbeteren, maar ook wat we vooral in stand moeten houden.”

  De schoolleiding is blij met de grote betrokkenheid van alle aanwezigen. Aan alle tafels zijn waardevolle suggesties gedaan die we zeker zullen gebruiken voor onze strategische koers voor de komende vier jaar.

 • Daltonlicentie Woldendorp
  Daltonlicentie Woldendorp

  Dollard College vestiging Woldendorp heeft weer voor vier schooljaren haar Daltonlicentie!
  Deze vestiging heeft op 26 maart de visitatiecommissie van de Nederlandse Dalton vereniging op bezoek gehad. De collega's van zeven verschillende scholen hebben gesprekken gehad met leerlingen, ouders, collega's en directie. Daarnaast heeft de vestiging een evaluatie geschreven van de afgelopen vier schooljaren en kreeg men inzage in belangrijke beleidsstukken van de vestiging. De commissie bracht lesbezoeken aan de diverse klassen.
  We kunnen samen trots zijn op onze daltonvestiging, een parel in het Oldambt!

 • Afscheid van een docent en moeder
  Afscheid van een docent en moeder

  Donderdag 17 april nam Machteld van Delden, die liefkozend de moeder van de ISK-leerlingen wordt genoemd, afscheid. Ze gaat met pensioen. Ze werkte ruim veertig jaar in het onderwijs; eerst als docent textiele werkvormen en sinds 1999 als docent NT2 voor het Internationale Schakel Klas (ISK). Sinds vijf jaar is ze coördinator van de ISK.

  Een kleurrijk persoon neemt afscheid. Naast docent is mevrouw van Delden als een moeder voor de leerlingen uit verschillende landen. Ze leeft enorm mee met de kinderen, is zorgzaam, luistert en geeft adviezen. Samen met haar man Anjo heeft ze Joao geadopteerd, een jongen die anders in de illegaliteit terecht zou zijn gekomen. Daarnaast is ze actief voor Hart voor Togo, een stichting die ze samen met haar man heeft opgericht. De stichting maakt zich sterk om Avégamé, een dorp in Togo te voorzien van waterputten, sanitair en elektriciteit.

  Tijdens haar afscheid waren haar familie en veel (oud)leerlingen en collega’s aanwezig. Leerlingen zijn maanden bezig geweest om een afscheidscadeau voor haar te maken, gezamenlijk werd het aan haar gegeven. Verder werd via Skype contact gelegd met Ben, een oud-leerling in Togo, waar ze een speciale band mee heeft. En door haar leerlingen werd ze gekroond als Miss Regenboog, vanwege haar kleurrijke persoonlijkheid. Machteld van Delden wordt opgevolgd door Hanneke Bosman.

  Zie voor meer foto's: Facebook.com/DollardCollege

 
 
Youtube Twitter Facebook