Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. Met ingang van augustus 2015 starten wij met tweetalig onderwijs (tto) Engels.  Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

Extra newslists actuel
 • Prijsuitreiking Kraak de Kluis
  Prijsuitreiking Kraak de Kluis

  Alle drie rondes van het spel Kraak deDollardkluis zijn inmiddels gespeeld en de prijswinnaars zijn bekend. Michelle Veldhuizen wist in de eerste ronde de kluis in de snelste tijd te kraken, Julian Burema won de tweede ronde en Brigitte Zandt is de winnaar van de derde ronde.
  Op de foto een blijde Julian Burema met zijn prijs. Hij werd hiermee in zijn klas verrast door een medewerker van het Dollard College Pekela. De cadeaubon van € 50,- voor leuke schoolspullen zat verpakt in een vrolijk paasmandje, waarin ook nog een chocolade paashaas zat en paaseitjes om de hele klas te trakteren.

 • Tweetalig onderwijs op het Dollard College
  Tweetalig onderwijs op het Dollard College

  Vestiging Hommesplein-Stikkerlaan start tweetalig onderwijs (tto)

  Vestiging Hommesplein-Stikkerlaan start in augustus 2015 met tweetalig onderwijs (tto) Engels voor eerstejaars vwo-leerlingen. Eind 2013 is een onderzoek gehouden onder ouders/verzorgers van groep 6 en 7 leerlingen, hieruit is gebleken dat er veel belangstelling bestaat voor tweetalig onderwijs.

  De groep 8 leerling die tto wil gaan volgen heeft gevoel voor taal en is geïnteresseerd in internationale culturen. Daarnaast is de leerling gemotiveerd en wil graag met anderen samenwerken.

  Op 1 april 2015 is er een voorlichtingsbijeenkomst. Belangstellenden kunnen dan informatie ontvangen over de mogelijkheden van de tweetalige opleiding. De bijeenkomst is om 19.30 uur, vestiging Hommesplein-Stikkerlaan, Dr. J.H. Hommesplein 2 te Winschoten.

  Klik hier voor meer informatie over het tweetalig onderwijs.
   

 • Basisschool bij Bellingwedde
  Basisschool bij Bellingwedde

  Met ingang van half maart 2015 neemt OBS Westerschool groep 7/8, samen met hun leerkracht, intrek in vestiging Bellingwedde. De groep, bestaande uit 34 leerlingen, krijgt een vast lokaal.

  Door groei van het aantal leerlingen is het gebouw van OBS Westerschool te klein geworden. Door onderwijskundige veranderingen en ict-ontwikkelingen heeft vestiging Bellingwedde een lokaal over; deze leerlingen maken meer gebruik van laptops en computers in het Open Leercentrum. Beide scholen en schoolpleinen grenzen aan elkaar, het is een logische stap om elkaar te helpen.

  De leerlingen van de basisschool volgen hun eigen lesrooster en houden hun pauze op het schoolplein van de basisschool. Overige activiteiten zoals ouderavonden en voorstellingen vinden ook op de basisschool plaats. Leerlingen van de basisschool mogen gebruikmaken van de faciliteiten van de vestiging zoals het Open Leercentrum en het handvaardigheid-lokaal.

  Vestiging Bellingwedde ziet, evenals OBS Westerschool, veel mogelijkheden in deze nieuwe manier van samenwerken.

 
 
Youtube Twitter Facebook