Het Dollard College is er voor jou

Het Dollard College is een school voor voortgezet onderwijs in Oost-Groningen. Bij ons kun je gymnasium, atheneum, havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs of isk volgen. In augustus 2015 zijn wij gestart met tweetalig onderwijs (tto) Engels. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen op onze school? Kijk dan bij de verschillende vestigingen.

 • Vrije giftenboxen voor Westerwolde rijgt
  Vrije giftenboxen voor Westerwolde rijgt

  Op dit moment heeft het Dollard College Bovenburen een interessant project. Leerlingen van de afdeling houtbewerking maken voor een echte opdrachtgever ‘vrije giftenboxen’. De leerlingen kunnen er een aanvullend certificaat mee behalen.

  Veel tuineigenaren hebben nu hun eigen potten en kisten voor tentoongestelde producten. Met deze ‘vrije giftenboxen’ hoopt de organisatie op meer eenheid en herkenbaarheid in tentoongestelde producten.

  De opdrachtgever van de ‘vrije giftenboxen’ is de organisatie van ‘Westerwolde rijgt’. Een jaarlijks evenement waarbij geïnteresseerden diverse tuinen kunnen bekijken. Dit jaar is het evenement te bezoeken van 16 tot en met 25 juni.  Naast de verscheidenheid van de tuinen is het evenement ook een podium voor kunst en cultuur.

 • Leerling Dollard College schrijft debuutroman
  Leerling Dollard College schrijft debuutroman

  De 13-jarige Beau Mellema uit Finsterwolde is met haar debuutroman gekomen. 'Spy girl' is een spannend fantasieverhaal over het meisje Rosa dat in een wereld terechtkomt van spionage, verraad en tijgers.

  Over een tijdbestek van zes maanden heeft Beau gewerkt aan haar debuutroman. De zeer jonge schrijfster heeft zelf haar boek naar een uitgeverij gestuurd. Zij waren zo enthousiast en hadden nog nooit een dergelijk verhaal gelezen, dat ze direct bereid waren om 'Spy girl' uit te geven. 'Er moet nu snel iets verdrietigs gebeuren, anders ontploft mijn hoofd van blijdschap', was Beau haar reactie op het nieuws van de uitgever.

  Boeken lezen zit in de familie, schrijven niet. Beau heeft zelf al heel lang het gevoel dat ze schrijver wil worden. Ze is begonnen met het schrijven van korte verhalen. Als ze alleen was, dacht ze aan een spion op een ruimteschip die raadsels moest ontcijferen om zo misdaden op te lossen. 'Toen ik leerde hoe ik moest schrijven, ben ik daarmee bezig gegaan en zo is mijn eerste boek ontstaan.' Vroeger was Paul van Loon de favoriete schrijver van Beau en momenteel is ze weg van de young-adult schrijver Asta Bowen. Dit is terug te vinden in haar eigen boek, dat een mix is van de genres fantasie en roman.

  Beau Mellema haar debuutroman Spy girl is te verkrijgen via www.boekscout.nl.

  Docent Mariken van Diedenhoven van de vestiging in Woldendorp heeft de belangrijke rol van corrector gehad voor het boek.

  Wij zijn super trots op Beau!

  Kijk hier het leuke interview van Beau op RTV-noord

 • Leerlingen Hommesplein-Stikkerlaan in dialoog met burgemeester
  Leerlingen Hommesplein-Stikkerlaan in dialoog met burgemeester

  Leerlingen van 4-havo en 4- van vestiging Hommesplein-Stikkerlaan kregen dinsdag 15 november een presentatie van Burgemeester Pieter Smit, de griffier en enkele raadsleden van de gemeente Oldambt over wat de gemeente(raad) allemaal doet. Daarnaast werd er een korte quiz georganiseerd en konden leerlingen vragen stellen. 

  Met het vak maatschappijleer en maatschappijwetenschappen wordt het onderwerp politieke besluitvorming behandeld. Daarom zochten docenten Karen Loovers en Marc Bouma van het Dollard College in Winschoten voor deze praktijkles de samenwerking op met de gemeente Oldambt. De gemeente bleek graag bereid om met de leerlingen in dialoog te gaan over hun politieke werkzaamheden.

  Naast deze interactieve middag gaan de leerlingen in de raadszaal van de gemeente een raadsvergadering naspelen.

 
 
Youtube Twitter Facebook